בשבוע שעבר פרסמנו כי ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, פנה ליועץ המשפטי לממשלה, בבקשה לברר את השלכות פסק הדין שניתן בעניין המאחז עמונה - שם נקבע כי על הריבון בשטח לפעול אקטיבית לפינוי של תושבים שהתיישבו על קרקעות פרטיות. אלא שלחדשות 2 Online נודע שברקת לא ממתין לתשובתו של היועץ, והעירייה בראשותו מתכוונת לפנות לבית המשפט בבקשה להרוס מאות בתי ערבים במזרח ירושלים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
עיריית ירושלים תגיש עוד היום (רביעי) בקשה לבית המשפט להרוס בתים במזרח ירושלים שנבנו על קרקעות פרטיות יהודיות, גם כאשר לא ידוע מי בעליהן היהודיים. היועץ המשפטי לעיריית ירושלים הוא שמגיש את הבקשה, שכוללת ביצוע מיידי של צווי הריסה שיפוטיים ל-14 מבנים בלתי חוקיים.
במבנים אלו, בשכונת בית חנינא, מתגוררות כ-40 משפחות היושבות על קרקע פרטית, בניהול האפוטרופוס של מדינת ישראל.
בפנייתה תבקש העירייה להסיר את המכשולים הבירוקרטיים ועיכובי ההריסה שניתנו לאורך השנים: הפנייה כוללת דרישה לבטל את עיכובי הביצוע לצווי הריסה בחלקות שמנוהלות על ידי האפוטרופוס הכללי מטעם המדינה, וכן להסמיך את הוועדה המקומית לביצוע ההריסה.
"אין לנו יותר שיקול דעת"
בעירייה טוענים כי מה שהוביל לבקשה הוא דברי השופטים בפסק דין עמונה, וכי אם לא ניתן פסק הדין בנושא העירייה הייתה ממשיכה בכיוונים של "הסדרה שקטה". גורם ששוחח עם חדשות 2 Online הסביר: "אין לנו יותר שיקול דעת ועלינו להגן על הבתים האלה". לדבריו, "זאת תמונת מראה אחת לאחת לעמונה".
גם ראש העיר ברקת התבטא באופן דומה. "פסק דין עמונה לא מותיר לנו יותר שיקול דעת לאפשר גם למי שאינו בעלים במקרקעין לנסות להכשיר עבירות בנייה. אם לא תוסדר עמונה, ידינו כבולות וניאלץ להגיע גם בירושלים להרס של מאות או אלפי בתים. אין חוק אחד ליהודים וחוק אחר לערבים", אמר.
במקביל, המשנה לראש עיריית ירושלים דב קלמנוביץ' קרא היום לציבור לחפש "קושאנים" ישנים, המוכיחים כי ישנם קרקעות רבות בבעלות יהודית שלא חזרו לבעליהן. "לאור העיסוק הגובר בהסדרה ובמתן פיצויים, חייבים להכליל את הקושאנים שיהיו חלק מחוק ההסדרה".
קלמנוביץ' הוסיף כי "כך החוק יחול גם על בעלי קרקעות יהודיים בירושלים שימסרו את הקושאנים ללשכת היועץ המשפטי ואז יחולו גם עליהם חוקי ההסדרה והפיצוי. ישנה אפליה באכיפה של תביעת הערבים בקרקעות עמונה ויו"ש מול חוסר האכיפה של קרקעות בבעלות יהודית בירושלים ואת זה בידנו לשנות".
מעמותת עיר עמים נמסר בתגובה: "ניר ברקת הסיר את כל המסיכות מעל פניו, כשבחר לאמץ שיטות עבודה של כנופיית 'תג מחיר' כלפי האוכלוסייה הפלסטינית במזרח ירושלים. בסירובו המתמשך להעניק היתרי בנייה לתושבים הפלסטינים בעיר ובמאות צווי ההריסה שהוא מחלק מנגד, ברקת שם לעצמו מטרה לחנוק את מזרח העיר - והכל כדי לקדם את מעמדו בליכוד. ברקת כבר מזמן בעיצומו של מסע הרס במזרח ירושלים ועל-כן זוהי הצהרה פופוליסטית שאין מאחוריה דבר".