השר יעקב ליצמן (יהדות התורה) הגיש הערב (שלישי) ערר על "חוק המואזין", בדרישה לקיים דיון נוסף בוועדת השרים לענייני חקיקה בטרם יעלה להצבעה במליאת הכנסת. השר הסביר כי הצעת החוק עלולה לפגוע בהשמעתה של הצפירה המבשרת על כניסת השבת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"במשנה חז"ל מתארים את שלוש התקיעות שנתקעו זמן מה קודם לכניסת שבת על מנת להבדיל את העם ממלאכה, ושלוש תקיעות בשעת כניסת השבת עצמה שנועדו להכריז כי מכאן ואילך אסורה כל מלאכה עד לצאת השבת או החג", הסביר ליצמן בערר.
"במשך אלפי שנים במסורת ישראל שימשו כלים שונים לפעולה זו. עם התפתחות הטכנולוגיה, משמשות מערכות כריזה להודעה על כניסת השבת בעוצמת הקול המותרת", המשיך השר. ליצמן ציין בערר כי הצעת החוק, במתכונתה הנוכחית, "עלולה לפגוע בסטטוס קוו הקיים", ולכן ביקש לקיים דיון נוסף בה לפני שתעלה להצבעה.
גם בש"ס הצטרפו להתנגדות לחוק, ומסרו כי אין בו צורך. "על פי חוק המפגעים והתקנות אפשר להפסיק את זה. זו גם עמדת שרת המשפטים והשר אלקין שמופקד על חוק המפגעים, וזו גם עמדת השר לבטחון פנים. הבעיה זו האכיפה", הסבירו , "גם אם החוק המיותר הזה יעבור ולא תהיה אכיפה, אז זה לא ישנה שום דבר חוץ מפגיעה בכבודם של אזרחים רבים, ובפרט שלשון החוק החדש עלול לפגוע גם בכריזה לקראת כניסת שבת. לכן השר דרעי תומך בערר שהגיש השר ליצמן".
הצעת "חוק המואזין" קובעת שיש לאסור שימוש במערכות כריזה על מנת לקרוא למתפללים או על מנת להעביר מסרים דתיים או לאומיים. "מאות אלפי אזרחים בישראל סובלים באופן שגרתי ויומיומי מרעש שנגרם מקריאות המואזין במסגדים", נכתב בהצעת החוק של ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי). "החוק המוצע מביא תפיסת עולם לפיה חופש הדת לא אמור להוות גורם בפגיעה באיכות החיים". אמנם הנוסח של הצעת החוק קורא לאיסור השימוש במערכות הכריזה, אך במערכת הפוליטית גוברת הסברה כי החוק ירוכך, כך שיגביל את עוצמת הכריזה ולא יאסור עליה לחלוטין.
ח"כ טיבי: "למרוד נגד החוק"
נגד החוק יצאו עד כה החריפות חברי הכנסת הערביים: יו"ר הרשימה המשותפת חבר הכנסת איימן עודה אמר כי "מדובר בעוד חוק בסדרה של חוקים גזעניים ופופוליסטים שכל מטרתם היא יצירת אווירה של שנאה והסתה כלפי הציבור הערבי". חבר הכנסת אחמד טיבי ממפלגתו קרא לפלסטינים למרוד בחוק: "אני אומר לפלסטינים שיעשו מרד נגד החוק הזה ומי שמאחורי החוק הזה - נתניהו. המטרה היא ירושלים".
גם חברת הכנסת חנין זועבי (הרשימה המשותפת) יצאה נגד החוק באומרה כי הוא "שואף לשנות את המציאות ואת סדרי העולם, אך לא בסדר הנכון: לא כופים שינוי על נוף ועל טבע המולדת. עשייה כפויה לא מתרחשת מתוך הזדהות עם המקום, אלא דווקא מתוך שנאה לו".