לאחר שאתמול החרים את ישיבת ראשי הקואליציה שדנה בחוק על סגירת תאגיד השידור הציבורי, התייצב הבוקר (שני) שר האוצר משה כחלון בפני ועדת הכספים של הכנסת. כחלון הגיע לישיבה על מנת להציג את התקציב לשנים 2017-18 ולערוך סקירה על המדיניות הכלכלית, אך את הישיבה הוא פתח עם התייחסות לנושא התאגיד וליוזמה לבטלו. "ביטול התאגיד יביא להפסד של 370 מיליון שקלים", אמר. דבריו נקטעו בהמשך על ידי מפגינים מהצפון, שזעמו על קיצוץ הסיוע והשליכו גלילי נייר טואלט: צפו במהומה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"מאחורי המספרים יש בסוף אנשים", הבהיר כחלון. "מי שרוצה בשבוע הבא להביא חוק לממשלה יצטרך לוודא שיש שידור ציבורי חזק ולומר מאיפה הוא מביא את הכסף. אני לא מתכוון לקצץ אגורה משום משרד". כחלון אף הדגיש כי אם יצטרך להטיל וטו, יעשה זאת.
"מי שיודע להביא את הכסף ויגיד שזה לא עולה, אני מוכן להקשיב", הוסיף כחלון, בהתייחסו לתחשיב שהציג יו"ר הקואליציה דוד ביטן, לפיו ביטול התאגיד יחסוך כסף - תחשיב שזכה לביקורת קשה. "אבל אני מתחייב, אני לא חושב שאני יכול באופן אישי לזרוק את הכספים האלה, לזרוק מיליונים".
"אני לא מתכוון לוותר"
שר האוצר הוסיף כי "לפני ארבעה חודשים התקבלה החלטה לדחות את הפתיחה של התאגיד - הגענו להסכמה אני וראש הממשלה שהוא ייפתח בינואר והוחלט להזיז לסוף אפריל, אני לא רואה שום צורך לשנות את זה".
כחלון התייחס גם להסכמים הקואליציוניים, על פיהם השרים מחוייבים לתמוך ביוזמות שר התקשורת: "בהסכמים גם מופיע שכל הוצאה תקציבית יותר מ-10 מיליון שקלים דורשת את אישור שר האוצר", הוסיף. "כל הטענות שזה התחום שלו אני מקבל אותן, אבל אני לא מתכוון לוותר, ואם אצטרך אטיל את הווטו הזה בממשלה".
חיזוק ליוזמת ביטן
גם שר החינוך נפתלי בנט, חזר והבהיר היום שמפלגתו תצביע נגד ביטול תאגיד השידור הציבורי. "אמרתי ואני עקבי בעניין הזה: לכשיעלה הנושא בממשלה אנחנו נצביע נגד", אמר בנט במפגש עם סטודנטים באקדמית תל אביב-יפו.
כחלון הודיע אתמול כי לא יגיע לישיבת ראשי הקואליציה במחאה על התדרוכים של מפלגת הליכוד נגדו, שהציגו אותו בין היתר כשמאלן ומשת"פ של התקשורת. בעקבות היעדרותו מהישיבה הוחלט על דחיית הדיון בשבוע. לאחר מכן הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי בשבוע הבא תובא להצבעה בממשלה הצעת החוק של יו"ר הקואליציה דוד ביטן לביטול התאגיד.
יוזמת ביטן קיבלה חיזוק מוועד העובדים של רשות השידור, שהודיע במכתב לשר האוצר כי יסכים לצעדי התייעלות דרמטיים, כולל גמישות ניהולית מוחלטת להנהלה. בישיבה שנדחתה אמורים היו ראשי הסיעות לדון, בין היתר, בהצעת החוק של יו"ר הקואליציה דוד ביטן הקוראת לפרק את גוף השידור החדש. ראשי התאגיד הודיעו רשמית לנתניהו ולכחלון כי הם מוכנים לעלות לשידור בתחילת בינואר, אך נתניהו המכהן גם כשר התקשורת ושר האוצר מתנגדים לבקשה.