הוראת ראש הממשלה נתניהו לקדם בימים הקרובים הריסות בנייה וצווי הריסה באזורים ערביים בצפון, בדרום ובמזרח ירושלים עוררה סערה במגזר הערבי. לאחר שכינסו בשבוע שעבר ראשי הרשויות המקומיות הערביות כינוס חירום בנושא, הם מבהירים היום (ראשון): "אסור לעבור על כך לסדר היום".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על רקע משבר פינוי עמונה, הבהיר בשבוע שעבר רה"מ כי "לא תהיה איפה ואיפה, בישראל תהיה אכיפה שוויונית בין יהודים לערבים". בציבור הערבי רואים בהצהרת נתניהו כאיום ברור בהריסת בתים ביישובים הערבים, והבהירו כי בכוונתם להיאבק נגד כל כוונה לנצל את פינוי עמונה ל"פגיעה נקמנית בציבור הערבי".
"פנינו לראש הממשלה על מנת להיפגש אתו ולפתור את בעיית הבנייה הלא חוקית במגזר הערבי, אך לא נענו בחיוב", הסביר מאזן גנאיים, ראש עיריית סכנין וראש הוועד הארצי של הרשויות המקומיות הערביות בשיחה עם חדשות 2 Online.
"כואב לנו שראש הממשלה מתנהג בצורה הזאת", הוסיף. "הוא כראש ממשלה צריך לדאוג לפתרון למצוקת הדיור במגזר הערבי. אנחנו מדברים על 45% מהיישובים הערביים שאין להם תכנית מתאר מאושרת. מי שמאשר אלו ועדות ארציות שתחת אחריות של משרדי הממשלה וראש הממשלה. איפה הוא רוצה שאנשים יגורו, ברחוב?".
"נתניהו מנצל את פרשת עמונה נגד הציבור הערבי"
עוד אמר גנאיים כי הוועד פנה בעבר לראש הממשלה וביקש להקפיא את הליך ההריסה, ובמדיה ולא יימצא פתרון הוועד ייקח על עצמו את האחריות להרוס את המבנים. "למרבה הצער במקום לקדם תכניות ולהתייחס לאוכלוסייה הערבית כאוכלוסייה שווה בזכויות, בוחרת הממשלה לצאת מחדש למתקפה של הריסת בתים", אמר גם ראש עיריית טייבה שועאע מסארוה בהתייחסות לנושא.
"כולי תקווה שהתכניות שמקדמות הרשויות יאושרו ועד אז יוקפא רעיון ההריסה", אמר ראש העיר, אך מאידך הוסיף כי הוא פונה לכלל הציבור הערבי וקורא לו לא לבנות יותר ללא היתרים. "כל בניה ללא היתר היום מאיימת על כלל הציבור".
בכפר ערערה שבוואדי עארה התקיים בשבוע שעבר כינוס חירום של ראשי הרשויות המקומיות הערביות באזור בהשתתפות בעלי בתים שמאוימים בהריסה. בישיבה השתתפו גם חברי הכסת יוסף ג'בארין וג'מאל זחאלקה, שהם תושבי ואדי עארה.
גם הוועד העממי של בקה אל גרבייה פרסם הודעת גינוי, בה נכתב כי נתניהו מנצל כל הזדמנות על מנת להתנגח באוכלוסייה הערבית, והפעם הוא ניצל את פרשת עמונה. "המדיניות הגזענית שלך היא שהובילה לכך שאנו בונים על האדמות שלנו, אותן לא מכניסים לתכניות מתאר", כתבו.