לפיד נגד נתניהו: לסקר אולפן שישי יש כמה כותרות ובשורה אחת עיקרית: לפי מה שמסתמן, אם הבחירות היו נערכות היום, המתמודדים על ראשות הממשלה היו יאיר לפיד ובנימין נתניהו. לפיד ממשיך "לשתות" את רוב המנדטים של הגוש שלו ואילו הליכוד של נתניהו חוזרת להתחזק אחרי הירידה בסקר הקודם, אך עדיין חלשה בהשוואה ל-30 המנדטים שקיבלה בבחירות האחרונות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

מהסקר שערכו מנו גבע וד"ר מינה צמח עבור אולפן שישי עולה כי הליכוד ויש עתיד נמצאות בתיקו של 25 מנדטים. יש עתיד ממשיכה במגמת ההתחזקות שלה ולוקחת מהמחנה הציוני מנדט נוסף, שמצידה ממשיכה רק להיחלש תחת שרביטו של יצחק הרצוג.

הליכוד, שכבר הייתה בפיגור מול יש עתיד, מוסיפה לעצמה 3 מנדטים. עם זאת, היא עדיין רחוקה 5 מנדטים מ-30 המנדטים שקיבלה בבחירות האחרונות. כרגע נראה שפרשת הצוללות והחקירות לא רק שלא פוגעות בנתניהו אלא עוזרות לו.

824123
צילום:

עוד עולה מהסקר כי המפלגה השלישית בגודלה בישראל היא הרשימה המשותפת, שזוכה בסקר ל-13 מנדטים. מיד אחריה ברשימה נמצאת הבית היהודי של נפתלי בנט עם 11 מנדטים, 3 מנדטים פחות לעומת חודש ספטמבר. בריחת הקולות מהמחנה הציוני נמשכת והיא מקבלת 10 מנדטים בלבד, גם היא 3 מנדטים פחות. מינויו של אביגדור ליברמן לשר ביטחון לא עוזרת למפלגת ישראל ביתנו, שיורדת בסקרים ומאבדת 2 מנדטים.

מיד אחריהן נמצאות בתיקו של 7 מנדטים המפלגות ש"ס, ששומרת על כוחה, מרצ שמתחזקת כנראה בגלל היחלשות הרצוג, יהדות התורה וכולנו של משה כחלון שעולה במנדט לעומת הסקר הקודם. 

824136
צילום:

תמונת המצב היא שלנתניהו יש עדיין את רוב הסיכויים להרכיב את הממשלה הבאה. ללפיד גם יש סוג של ממשלה אופציונלית, אך היא תהיה כנראה קואליציה צרה של 61 חברים, יחד עם הרצוג, בנט, ליברמן וכחלון.

השאלה הגדולה היא האם כל המשברים שפוקדים את הקואליציה לאחרונה באמת עשויים להוביל אותנו לבחירות חדשות לראשות הממשלה. לפני שבועיים ראש הממשלה נתניהו, בזעמו על שר האוצר משה כחלון, אמר למישהו כי במקרה הכי גרוע הוא יפרק את הממשלה, יפזר את הכנסת, יזכה שוב בבחירות ויקים ממשלה בלי כולנו - וללא תאגיד השידור הציבורי.

אז מי רוצה בחירות עכשיו?

כבר נוכחנו לדעת בבחירות האחרונות בישראל ובארה"ב שהסקרים לא תמיד מייצגים נאמנה את רצון הבוחרים. הסקר הוא כלי עבודה לפוליטיקאים, וכעת השאלה הנשאלת היא האם כדאי להם ללכת לבחירות בהתאם לתוצאות הסקר.

824143
צילום:

מבחינתו של משה כחלון אין אינטרס ללכת לבחירות כי הוא לא יקבל משרה בכירה יותר ממשרד האוצר. נפתלי בנט, שהיה אמור להיות הדוחף העיקרי לבחירות, נחלש בסקר ולכן אין לו תמריץ ללכת לבחירות. 

נראה שליברמן נהנה במשרד הביטחון ואין לו רצון ללכת לבחירות. לחרדים אין שום אינטרס לעורר אפילו סיכוי תאורטי שלפיד ירכיב את הממשלה.  גם אם בנימין נתניהו יפזר את הכנסת ויפרק את הממשלה, הוא יקבל במקרה הטוב את אותה הממשלה, עם אותם השותפים, עם אותו נפתלי בנט - ועם 2 מנדטים פחות. האינטרס ההגיוני אומר "לא לבחירות, כן להסדרים", אבל כמו שאנחנו יודעים לא תמיד ההיגיון מדבר.