במשך שבועות ארוכים תכננו חברי הכנסת אילו חוקים עליהם לקדם במושב החורף שנפתח אתמול. למרות זאת, מצב הביטחוני גרם להם לפנות את היומן והשולחן ולקדם קודם כל את מה שמפריע לאזרחים - הביטחון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רק לפני מספר חודשים קרא סגן שר הפנים, חבר הכנסת ירון מזוז, מעל דוכן הכנסת לשלול אזרחות תושבות מאזרחים שמעורבים בטרור. עכשיו לאחר שהקבינט אימץ החלטה דומה הוא עובר לסעיף הלאום בתעודת הזהות והדרישה שלכל אזרח יהיה כתוב בתעודת הזהות, אם הוא יהודי או לא. העובדה כי בג"ץ פסל בעבר את החוק אינה מרתיעה את מזוז שטוען כי "אם כל הכבוד לבג"ץ ביטחון מדינת ישראל יותר חשוב מכל ההליכים המשפטיים שיש.
"אני חושב שיש לשקול את הנושא הזה שוב פעם, בכדי להקל על כוחות הביטחון", אמר מזוז שהתייחס בדבריו לאירוע הדקירה שהתרחש השבוע בקרית אתא, במהלכו נפצע צעיר יהודי בן 22 לאחר שהותקף בסכין. הדוקר שנתפס הסביר לחוקרי המשטרה כי התכוון לפגוע בערבי אך טעה בזהות הקורבן.
כמו כן זעם חבר הכנסת מזוז על הדברים שהשמיע מנכ"ל מד"א אלי בין ברדיו "קול ברמה" שהתייחס לשאלה מדוע כוחות ההצלה מעניקים טיפול רפואי גם למחבלים שנוטרלו. "צריך להבין שאנחנו לא בודקים מי מחבל ומי לא", הסביר. "אני רואה פצוע מול העניים אני שומר את הדעות האישיות שלי בבית".
"עדיפות ראשונה לתושבי מדינת ישראל ובראש ובראשונה במי שנפגע בפיגוע", תקף מזוז. "לא יעלה על הדעת שיעניקו למחבלים טיפול רפואי לפני יהודים". לדברי מזוז מי שצריך להיות אחראי על טיפול הרפואי של המחבלים הינם ארגון הצלב האדום, "מבחינתנו לא צריך לטפל בהם בכלל", הוסיף מזוז.
"שירת התקווה בפתיחת מושב הכנסת"
גם ח"כ מוטי יוגב מהבית היהודי, גיבש תכנית סודרה להתמודדות בבעיה הביטחונית. על פי יוגב, את משפחות המחבלים יש לגרש למתקן הכליאה חולות שבנגב, במקום מהגרי העבודה הלא חוקיים. "זה שטח קשה מבחינת מחייה, מנותק, לחיות בו על בסיס לחם ומים, לפחות לשנה שנתיים. הדבר ירתיע את בן המשפחה".
וישנם גם הצעות חוק שלא באות לתת מענה ביטחוני אלא מורלי יותר. אך הן עומדות ללחוץ על עצב רגיש מאוד בקרב חברי הכנסת הערבים. "בכל פתיחת מושב של הכנסת, חברי הכנסת יעמדו וישירו את התקווה", מציע ח"כ מייקל אורן ממפלגת כולנו. "החקיקה מיועדת לחזק את הקשר בין הכנסת לבין צביונה של המדינה היהודית והציונות".