ביום שני תתכנס ועדת הכלכלה לגבש סופית את המלצות הוועדה בנוגע למתווה הגז. יושב ראש הוועדה, איתן כבל, אמר הערב (שבת) לחדשות 2 כי ההמלצות צפויות להיות "נחרצות עוד יותר", לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו לא סיפק לדבריו לחברי הוועדה תשובות משכנעות בנוגע לצורך לעקוף את הממונה על ההגבלים העסקים ולהפעיל את סעיף 52 מנימוקים מדיניים-בטחוניים. זאת, בייחוד לנוכח הקולות שנשמעו מטורקיה וממצרים שלפיהם הן ממש לא ממהרות לרכוש גז מישראל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
נתניהו צפוי לומר שאיש לא ציפה שהוועדה תתמוך במתווה, מכיוון שזו ועדה של האופוזיציה, ולכן היה ברור שהיא תתנגד. עם זאת, הם טוענים שראש הממשלה נתן להם תחמושת שאולי עוד תשפיע בבג"ץ. בכל מקרה, ראש הממשלה צפוי לדחות את ההמלצות. הוא לא חייב לקבל את ההמלצות, אלא הוא מחוייב רק בהיוועצות עם הוועדה.
בסביבת ראש הממשלה דוחים את הטענות של ועדת הכלכלה וטוענים כי הגז עשוי להפוך את ישראל לכוח אזורי, ובשבועיים הקרובים אף ייפגשו נציגים ישראלים עם גורמים ממשלתיים במצרים ובתורכיה. "לישראל צורך ביטחוני בכמה אסדות ושדות ג", נמסר מלשכת נתניהו, "כדי להקטין את התלות באסדה אחת. המתווה הוא הדרך היחידה לפיתוח שדות נוספים, שחיוניים לביטחון המדינה ויכניסו מאות מיליארדי שקלים לטובת רווחת האזרחים".
גם הערב מתקיימות ברחבי הארץ הפגנות רבות נגד יישום המתווה. "אחרי שבועות של דיונים בוועדת הכלכלה ואחרי נאום ההפחדה של נתניהו שסירב להתייחס לשאלות הקונקרטיות שהופנו אליו בדיון, ברור מעל צל ספק שמתווה הגז מסוכן לכלכלה ולביטחונה האנרגטי של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל ארגון "מגמה ירוקה", מור גלבוע. "המתווה מתיר ייצוא מידי ממאגר 'תמר', שמזרים גז למשק בשנתיים האחרונות, עוד בטרם תתחבר ישראל למאגר הגדול 'לוויתן'. בכך המתווה מפקיר למעשה את עיקרון היתירות שמחייב אותנו להסתמך על יותר ממאגר אחד".
"מתווה הגז רע לכלכלה משום שהוא קובע מחירים מופקעים ולא הגיוניים לשוק המקומי", המשיך גלבוע. "המחיר ליחידת אנרגיה לשוק המקומי חייב להיות מקסימום 3 דולרים, כמעט חצי ממה שקובע המתווה, כדי לאפשר כאן פיתוח ארוך טווח של תעשיה מבוססת גז טבעי שתאפשר ליזמים להרוויח וגם תחזק מפעלים בפריפריה ותבטיח לכולנו חלוקה הוגנת של משאב הגז הטבעי ואוויר נקי יותר ופחות מזוהם".