ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט להוריד מסדר היום של ועדת השרים לחקיקה את חוק הלאום. המשמעות: בכך קובר ראש הממשלה את החוק, שהיה בין העילות המרכזיות לפירוק הקואליציה. בלשכת רה"מ טוענים מנגד כי המהלך יביא דווקא לקידומו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מי שהיה שהגיש את הצעת החוק המתוקנת הוא ח"כ אבי דיכטר, חבר מפלגתו של נתניהו, שהביע זעם מהמהלך. "רה"מ הנחה כבר לפני כמעט שנה להקים צוות שינסח את חוק היסוד הלאום. הוא קבע עקרונות שעל פיהם יש לגבש חוק זה", אמר היום דיכטר.
לדבריו, "הסרת הצעת החוק מדיוני ועדת השרים לחקיקה, ללא החלטה ברורה על הקמת צוות קצוב בזמן לגיבוש חוק הלאום, תהווה תעודת עניות למחנה הלאומי ולכל מי שדורש הכרה בישראל כמדינת הלאום של העם היהודי".
הצעת החוק שעליה חתומים 13 חברי כנסת נוספים מהליכוד, הבית היהודי, כולנו וישראל ביתנו גובשה יחד עם מומחים משפטיים בחודשים האחרונים. היא עוסקת בהכרה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, היא ספגה ביקורת רבה בשל טענות על פגיעה בזכויות מיעוטים.
יו״ר ״ישראל ביתנו״, ח״כ אביגדור ליברמן, אמר על הפלת חוק הלאום כי ״מדובר בהוכחה נוספת לכך שמדובר בממשלה שמתחזה לממשלה לאומית, אך למעשיה אין שום קשר לעקרונות המחנה הלאומי, לא בביטחון, לא במדיניות ולא בחקיקה״.
מלשכת רה"מ נמסר בתגובה כי "ראש הממשלה אינו מקפיא את חוק הלאום, אלא מקדם אותו בהתאם להסכם הקואליציוני שקבע כי יוקם צוות של כל סיעות הקואליציה שייגבש הסכמה בנושא. החוק יובא כהצעת חוק של הממשלה ולא כהצעת חוק פרטית".