הקואליציה על סף משבר: ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום (שלישי) כי יכנס את ראשי מפלגות הקואליציה לפגישה משותפת שתיערך מחר. נתניהו צפוי להבהיר לסיעות כי אם לא יתפשרו בנושאי דת, מדינה וכלכלה, הקואליציה תתפרק וייערכו בחירות חדשות. "הדבר האחרון שאנחנו זקוקים לו הם בחירות", הדגיש היום ראש הממשלה במהלך חגיגות יום הולדתו ה-65, אך למקורביו אומר נתניהו שבניגוד לחברים אחרים בממשלה, אין לו סיבה לחשוש מהבחירות בשל הסקרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הסערה האחרונה בממשלה החלה בעקבות החלטת נתניהו להפיל את חוק הגיור, שפורסמה לראשונה בחדשות 2 Online. נתניהו החליט בכך לאמץ את עמדת החרדים ונימק את המהלך בכך שהדבר עלול להביא לגט כריתות פוליטי עמם. ח"כ אלעזר שטרן (התנועה), יוזם החוק, מאיים בפרישה מהקואליציה וגם מסיעת התנועה בעקבות טרפוד החוק שיזם, ובשיחות סגורות הוא טוען: "יש לי עוד לפחות חבר כנסת אחד".
אתמול טען שטרן כי ראש הממשלה "לא נאמן למילותיו ולעתידה של מדינת ישראל כמדינה יהודית". גם היום שב ח"כ שטרן על הביקורת: "אם החוק לא יעבור - בשביל מה לנו להישאר בממשלה?", אמר בריאיון לתכנית "שש עם עודד בן עמי". גם ח"כ עמרם מצנע ממפלגתו טען לאחרונה שהמפלגה צריכה לצאת מהממשלה בשל הקיפאון המדיני, והשר עמיר פרץ מתח אף הוא ביקורת על תפקוד הממשלה. לעומתם, יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט מאיים בפרישה מהממשלה אם תימשך הקפאת הבנייה בפועל ביהודה ושומרון.
שרת המשפטים לבני אתמול לא נשארה אדישה לטרפוד החוק והדגישה כי תמשיך לקדם אותו "עם אלה שלא חרדים מהחרדים", כך כלשונה. "אם ההחלטה לא תוקדם בממשלה, נקדם את החוק בכנסת יחד עם השותפים הליברלים בממשלה", כתבה בעמוד הפייסבוק שלה.
"חוק הגיור" מסדיר את סוגיית הגיור במדינת ישראל. בחודש פברואר האחרון הוא עבר בקריאה ראשונה כש-28 ח"כים הצביעו בעד מול 16 שהתנגדו. על פי נוסח הצעת החוק, תועבר סמכות הגיור לרבני ערים בכל הארץ במקום בבית דין לגיור. נוסף על כך, כל מי שמבקש להתגייר יוכל לבחור היכן לעשות זאת על פי רצונו החופשי ויוכל לגשת לכל דיין שהוא אם אחר יסרב לגיירו.