בעקבות פנייתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו, יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן וסיעות הבית, החליטו הערב יו"ר הקואליציה זאב אלקין ויו"ר סיעת העבודה איתן כבל, לתמוך באימוץ מלא של ההסכם בין ההסתדרות למעסיקים בנוגע להעלאת שכר המינימום, שאומץ לאחרונה על ידי הממשלה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ההחלטה המשותפת של סיעות הכנסת מגיעה בעקבות החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, להתנגד להעלאה הסופית של שכר המינימום, כפי שסוכמה בין נציגי הממשלה לבין ההסתדרות. בכנסת אמרו הערב כי במידה והדבר ידרוש חקיקה, ועדת ההסכמות, הפועלת בזמן פגרת הבחירות, תדרוש הליך חקיקה זריז לשם כך.
לאחר הודעתו של וינשטיין, פנה יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לראש הממשלה נתניהו על מנת לאשר את שכר המינימום בחקיקה, במסגרת ועדת ההסכמות, במתווה שאושר על ידי ראש הממשלה. לדברי ניסנקורן, עניין שכר המינימום נחתם עוד לפני הכרזת הבחירות ואין שום סיבה ש-700 אלף משפחות ישלמו את מחיר המלחמות הפוליטיות.
גורמים במשרד האוצר אמרו כי בימים הקרובים ילמדו את החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה, וינסו להגיע להסכמות מול ההסתדרות. באוצר מעריכים כי גם אם שכר המינימום לא יעלה בחודש אפריל, כפי שחשבו תחילה, התהליך לא יתעכב ביותר מחודשיים או שלושה חודשים.
וינשטיין: לא אאשר את המהלך בתקופת בחירות
בהודעתו מסר וינשטיין כי "אינני רואה כי ניתן לנהל הידברות ולקבל הערכות מחייבות בנקודה זו לעת הזו, בעיצומה של תקופת בחירות". עמדתו של וינשטיין מתייחסת להעלאת השכר במגזר הציבורי והפרטי גם יחד, וככל הנראה שכר המינימום לא יעלה בחודש אפריל הקרוב".
המשמעות של החלטת היועץ המשפטי היא שהוא אינו מאפשר להוציא צו הרחבה בתקופת בחירות. גורמים המעורבים בתהליך מעריכים שנוכח עמדתו המעודכנת של וינשטיין יהיה בלתי אפשרי להעלות את שכר המינימום בחודש אפריל, והדרך היחידה לכך תהיה אם ראש הממשלה בנימין נתניהו להעביר חקיקה בכנסת בהסכמה רחבה של כל הסיעות.