אחרי חודש של התקוטטויות, האם נוצר פתח לפשרה בקואליציה? ראש הממשלה בנימין נתניהו הליט לא להעלות השבוע להצבעה בכנסת את חוק הלאום בגרסתו הקיצונית. בשיחות סגורות אמר נתניהו כי "לא חוק הלאום יפרק את הממשלה, המשילות בקואליציה מדאיגה אותי יותר".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במקום נוסח ההצעה של חברי הכנסת זאב אלקין ויריב לוין, הצעה שאיימה לפרק את הקואליציה, יובא להצבעה בעוד כשבוע וחצי החוק של נתניהו עצמו, שזוכה לתמיכת כל מרכיבי הקואליציה, ובתקווה שיזכה לתמיכה גם מצד החרדים.
במערכת הפוליטית מעריכים כי הדבר מהווה איתות ראשון לאפשרות לסיים את המשבר החריף בקואליציה. עם זאת, גם ההחלטה הזו התקבלה על ידי ראש הממשלה נתניהו באופן חד צדדי.
לפיד: "הכל תקוע ורה"מ עומד בצד"
מוקדם יותר היום השתתף שר האוצר לפיד באירוע "שבתרבות" בתל אביב והצהיר כי הוא אינו חושש מבחירות, אך שהוא סבור כי אין זו העת ללכת לקלפי. על ראש הממשלה נתניהו אמר לפיד כי "במקום להתעסק בנושאים הדרמטיים, מתעסקים בפוליטיקה הכי קטנה, בסקרים ובהישרדות פוליטית".
"כל מה שאני מבקש הוא שלא יעזרו, שיזוזו הצידה ולא יפריעו למי שמנסה לפתור את בעיית הדיור", הסביר לפיד את המצב העדין בקואליציה. "בדברים הדרמטיים הכל תקוע וראש הממשלה עומד בצד: תקציב המדינה, יחסיה הבינלאומיים של ישראל, הביטחון האישי של האזרחים, סוגיית הדיור ועוד".
למרות המתקפה החריפה הדגיש שר האוצר כי אין בכוונתו לפרוש מהממשלה הנוכחית. "אי אפשר לתת תרופות חינם לניצולי שואה כשאתה באופוזיציה. זה קל לברוח לספסלים הנוחים של האופוזיציה אבל אני יכול עוד", הבהיר לפיד.
בתגובה לדברים אלו, אמרו בכירים במפלגת הליכוד כי "אין גבול ואין בושה לפרצוף הכפול של לפיד, אשר מצד אחד מדבר על פוליטיקה חדשה, ומצד שני בוחש ועוסק בפוליטיקה ישנה במלוא כיעורה".
עוד הוסיפו הגורמים במפלגה כי "לאחר שנכשל בניהול הכלכלה, ניסה להעביר תקציב שפוגע בצה״ל ובביטחון וקידם חוק שלא יוריד את מחירי הדיור וייטיב רק עם קבלנים המקורבים ליועציו ולמפלגתו - פנה לפיד מאחורי הגב לסיעות החרדיות על מנת לפתות אותן לפוטש. על כך מעידים ח״כ ליצמן ובכירים נוספים".
"הציבור שנתן ללפיד 19 מנדטים מצפה ממנו לסור מדרך האיומים, התכתיבים, ההשתלחויות והפופוליזם ולהתחיל, סוף כל סוף, לפעול באחריות לטובת העם והמדינה״, הוסיפו הגורמים בליכוד. הדברים מגיעים בנקודה מכרעת בעימות בין המפלגות המרכיבות את הממשלה, בעיקר סביב חוק הלאום שעלול להוביל את השותפות הקואליציונית, בניגוד לרצונן, לבחירות.