ביום אחרי הפגנת הענק שבה השתתפו עשרות אלפים מכל קצוות החברה בכיכר רבין, הדרוזים ממשיכים במאבק. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמנם הכריז אתמול (ראשון) על הקמת ועדה מיוחדת בעניינם, אך בעדה עדיין דורשים שינוי של חוק הלאום ועיגון מעמדם בחקיקה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעקבות ההישג של ההפגנה שנערכה במוצאי השבת האחרונה, מובילי המאבק עצרו לחשוב על הצעדים הבאים אבל חזרו והדגישו שהם דורשים שינוי של החוק. "אני חושבת ומקווה שהצלחתי לייצג את הנוער, את הדור הצעיר ואת הנשים הדרוזיות במיוחד, ופשוט הרגשתי שהמסר עבר", אמרה סביל ח'אטר, שנאמה אתמול בהפגנה בכיכר רבין.
למרות התמיכה הרחבה, גם סביל, צעירה דרוזית שמתגוררת בשנים האחרונות בתל אביב, מודעת היטב לכך שגם לפני חוק הלאום - לא תמיד ראו בה שווה. "מעצבן אותי שכשיודעים שאני דרוזית, נותנים לי את ההנחה הזאת של 'אה, אוקיי. בסדר'", אמרה. "עכשיו אני לא רוצה את ההנחה הזאת, עכשיו אני בכלל סוג ב', ללא קשר".
לעומת זאת, סאלח טריף, שר לשעבר וממארגני המחאה הדרוזית, ציין שהמטרה הסופית אינה בהכרח שינוי החוק. "התרגשנו אתמול ממפגן התמיכה והסולידריות של עם ישראל בנו ואנחנו נמשיך לתבוע את עיגון מעמדה וזכויותיה של העדה הדרוזית בחקיקה, כפי שראש הממשלה הבטיח", אמר. "נמשיך במאבק עד שזה יתבצע".
ראש הממשלה התייחס להפגנה וחזר על חשיבותו של חוק הלאום בניסוח הנוכחי ועל חשיבות הקשר לבני העדה הדרוזית. "נקים ועדת שרים מיוחדת שתקדם את הקשר והמחויבויות הללו ובמקביל תוקיר גם את אלה המשרתים בצה"ל ובכוחות הביטחון מבני כל הדתות ומבני כל העדות", אמר נתניהו.
בטקס שנערך עם שחקני נבחרת ישראל בכדורגל והקפטן ביברס נאתכו, בן העדה הצ'רקסית, התייחס נשיא המדינה ראובן ריבלין לסערה בעקבות החוק והבהיר פעם נוספת את עמדתו: "אין לנו גולים סוג ב'. כל הגולים שלנו שווים וכל אזרחי מדינת ישראל שווים". בעדה הדרוזית מקווים שהמחאה לא תדעך ותישאר בכותרות גם ביום רביעי, אז צפוי כינוס מיוחד של הכנסת בפגרה לדון בחוק הלאום.
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/