מחאת הדרוזים על חוק הלאום נמשכת: חברי הכנסת בני העדה נפגשו היום (חמישי) עם ראש הממשלה ודנו בחוק ובמשמעותו לאזרחי המדינה הדרוזים. בסיום הפגישה, שבה השתתפו גם שר הביטחון ליברמן, שר התקשורת קרא, שר האוצר כחלון ושר התיירות לוין, אמר חבר הכנסת אכרם חסון (כולנו) כי כעת "חובת ההוכחה על ראש הממשלה" - והכריז: "לא יורד מהבג"ץ עד שלא אראה שינויים בחוק".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
חבר הכנסת חסון ציין הישיבה התנהלה באופן חיובי, וכללה בין היתר הבטחות מצד ראש הממשלה לבדוק היתכנות משפטית לעריכת שינויים בחוק הלאום, זאת לאחר שכבר אושר בכנסת באופן סופי. לצורך כך, הסמיך נתניהו את שר התיירות לוין. "הצגתי בפני ראש הממשלה את בעיות הדרוזים ובעיות המגזר הערבי והובטח להכין תכנית כוללת לטיפול בבעיות האקוטיות", הוסיף חסון.
חסון חזר והדגיש כי כל זמן שמעמדה של העדה הדרוזית לא ייקבע בחוק - אין בכוונתו למשוך את העתירה. "כל עוד החוק לא משונה אני עם הבג"ץ עד הסוף", הבהיר. בפגישה נקבע כי מחר ראש הממשלה יוועד עם נציגי העדה הדרוזית - ובראשם השיח' מוואפק טריף - וכי עם סיומה תגובש תכנית שתיתן ביטוי למחויבות העמוקה של מדינת ישראל לציבור הדרוזי.
גם חמד עמאר (ישראל ביתנו) עמד על הדרישה לשנות את החוק. "אנחנו לא מדברים על הטבות לעדה הדרוזית אלא על תיקון בחוק הלאום, כך שיביא לידי ביטוי את ערכה ותרומתה של העדה הדרוזית לישראל", אמר. על הפגישה מחר אמר: "ראש הממשלה היה קשוב ונקבע כי נמשיך בדיונים יחד עם ההנהגה הרוחנית בראשות השייח מוואפק טריף ועם קציני צה"ל במילואים מקרב בני העדה. סוכם כי תתקיים פגישה נוספת בקרוב על מנת להמשיך ולהגיע להסכמות ולמנוע פגיעה בעדה הדרוזית".
ראש העדה טריף הבהיר כי הוא שמח להיענות להזמנת ראש הממשלה לפגישה מחר, ובלבד שהדיון יתמקד בתיקון שיש לעשות בחוק הלאום ולא יעסוק בשום תוכנית כזו או אחרת לדרוזים. "אנחנו לא מדברים כעת על תקציב או על בעיות אחרות. אנחנו רוצים לדעת מה מעמדנו בחוק הלאום וכיצד באה לידי ביטוי הגדרת מעמד העדה הדרוזית וזכויותיה במדינה ישראלי, הא ותו לא", אמר.
בקואליציה בוחנים כעת את האפשרות לתיקון החוק בעקבות המחאה, ושר האוצר משה כחלון אף אמר בגילוי לב שהממשלה "טעתה בחוק הלאום וטעויות צריך לתקן". כחלון גם הוסיף כי החקיקה נעשתה באופן חפוז. גם שר החינוך נפתלי בנט הבהיר כי יפעל כדי לפייס את העדה, שפרצה במחאה בתגובה לחוק.
מוקדם יותר היום, יצאו חברי הכנסת הדרוזים שעתרו לבג"ץ בקמפיין שמציף את כאבם של המשפחות השכולות מהעדה הדרוזית. הבוקר פרסם חבר הכנסת סלאח סעד (המחנה הציוני) את הביקורת של הוריו של מדחת יוסף, שנפל בקבר יוסף באינתיפאדה השנייה.
"אנחנו כועסים על חוק הלאום ושמדחת נפל בקרב ישראלי בהגנה על המולדת ועכשיו הלאום לא שייך לו כמו לכל החללים הדרוזים", נמסר מהמשפחה. "את הכאב של מי שאיבד את היקר מכל לא ניתן להעביר במילים אבל את הכעס אפשר", ציין סעד.