ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (שני) כי הוא מקווה להעביר את חוק הלאום בימים הקרובים משום שהוא "מבטיח את יסוד הקיום שלנו". את הדברים אמר בפתח ישיבת סיעת הליכוד, אז גם הודה לחברי הכנסת אבי דיכטר יוזם החוק ואמיר אוחנה ראש הוועדה המיוחדת על פועלם לטובת קידום חוק הלאום.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפניו נאם יו"ר יש עתיד יאיר לפיד בישיבת סיעתו ואמר כי מפלגתו אמנם תומכת בחוק, אך לא בהצעה המונחת על שולחן הכנסת היום. "זה לא חוק הלאום, זה חוק הלנאום", אמר לפיד. "הם הוציאו ממנו הכל, אבל העיקר שנתניהו יוכל לנאום. זה הדבר האחרון שעדיין מעניין אותו באמת".
במקביל, בקואליציה ממשיכים לקדם את החוק השנוי במחלוקת ורוב ההסתייגויות נגדו בוועדה נדחו. עם זאת ייתכן שהקושי להעבירו יגיע מהמפלגות החרדיות. ביהדות התורה התעוררה דרישה להתייעץ עם הרבנים לפני שהחוק יאושר: ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) שלח לחברי הכנסת של יהדות התורה וש"ס מכתב בהול בנוגע לחוק הלאום, שבו כתב כי "מלכודת טמונה בחוק מסוכן זה".
חששם של החרדים נובע בין היתר מהמכתב של הרפורמים שפרסם אתמול כתבנו יאיר שרקי: לפי המסמך שהופץ בין חבריה של התנועה הרפורמית, בכוונת התנועה "לעשות שימוש נרחב ואינטנסיבי כדי להעניק עוגן חוקתי למהלכים המשפטיים לקידום שוויון הזכויות לזרמים הלא אורתודוכסים ולקידום חופש הדת בישראל" - וזאת על מנת לעגן את זכויות הזרמים, בניגוד לעמדת החרדים.
"עצם קיומו של חוק יסוד המעביר את מאבקי דת ומדינה מהכנסת לבג"ץ מהווה סכנה איומה לציבור החרדי", טען ח"כ אייכלר בפנייה. "מכוח חוק הלאום יוכל בג"ץ לקבוע בעתיד מהו לאום, מהו עם, ומהו יהודי. השופטים יוכלו לפסול כל חוק העומד בסתירה לפרשנותם הסובייקטיבית בענייני דת ומדינה".
עוד הזהיר אייכלר: "מי שיצביע בעד החוק נותן יד ל'חוק כבוד האדם וחירותו 2' ויישא באחריות לתוצאות במשך עשרות שנים. עלינו לזכור כי לציבור החרדי יש נציגות בכנסת ובעיריות, אין לו נציגים במערכת המשפט שיתמודדו עם פרשנות הבג"ץ. אבקשכם להתייעץ עם גדולי התורה לפני ההצבעה על החוק ולא לקחת על עצמכם את האחריות ההיסטורית למכשולים הסמויים בחוק הלאום".