זה היה כנראה בלתי נמנע ובעקבות הלחץ המשפטי התפטרו מקורביו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, תא"ל במיל' יעקב נגל ואיריס שטרק, מהוועדה למינוי בכירים. כעת, נסללה הדרך למינוי המפכ"ל והרמטכ"ל הבאים אבל ראש הממשלה והשרים כבר מאותתים כי יחסי הכוחות מול הגורמים המשפטיים חייבים להשתנות. בישיבת הממשלה הם תקפו את השופטים והיועצים המשפטיים והאשימו אותם בכך שהם מנסים באופן מכוון לסכל מינויים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"מה זה בכלל זיקה פוליטית?" תהה ראש הממשלה נתניהו. "אולי בכלל מדובר בזיקה אידיאולוגית?". השר גלנט האשים כי "כשהיועץ המשפטי לממשלה רוצה את המשנה שלו ל-7 שנים, אז הוא יודע להביא את זה לעצמו. הממשלה נבחרה כדי למשול. תפקיד הפקידים לבצע הוראות ולא לתת הוראות".
השר שטייניץ אמר כי "יש לבחון מחדש את הנושא", וזאת לאור טענתו כי "יש החמרה יתרה כשזה נוגע למינויים של שרי הממשלה. אנשים טובים פוחדים לבוא". נתניהו הוסיף כי "בדיוק בשביל זה יש דרג נבחר שבוחר את אנשיו. אי אפשר לעשות כך שום דבר. אי אפשר לקדם מדיניות בצורה הזאת".
כעת שני תהליכים יקרו במקביל, אחד הוא עתירה לבג"ץ נגד מינויו של פרו' דניאל הרשקוביץ', כחבר בוועדה, משום שהיה ח"כ ושר בבית היהודי. העותרים טוענים שהוא בעל זיקה פוליטית מובהקת ומינויו לוקה בחוסר שביעות קיצוני. השני הוא מינוי שני חברים חדשים לוועדה שתבחר את המפכ"ל והרמטכ"ל הבא.
ראש האופוזיציה ציפי לבני מסרה בתגובה לציטוטים שהובאו ב"מהדורה המרכזית": "במקום לתקוף את מערכת המשפט והיועצים המשפטיים, שהממשלה תפנים שהיא אינה מעל החוק. אם הם לא יודעים לייצג את האינטרס הציבורי - מערכת המשפט תאכוף אותם".
בשבוע שעבר קבע בית המשפט העליון כי הוועדה המכונה "ועדת גולדברג" תחדל זמנית מפעילותה לאיתור המועמדים לתפקיד. לפי הפסיקה, הדיונים יושעו עד שהמדינה תתן בתחילת החודש הבא את תשובתה לעתירות נגד שניים מחברי הוועדה בטענה לניגוד עניינים.
בעקבות כך ראש המל"ל לשעבר, תא"ל במיל' יעקב נגל העביר, עוד לפני ערב ראש השנה מכתב, התפטרות מהוועדה. במכתב כתב שלמרות שלא דבק בו רבב, הוא לא רוצה שעיכוב במינוי הרמטכ"ל או מפכ"ל המשטרה יהיה באחריותו, ולכן הוא עוזב. מוקדם יותר היום (רביעי) איריס שטרק, נציגת ראש הממשלה, על פרישתה מהועדה בשל פסיקת בג"ץ לפיה יש להפסיק את עבודת הוועדה מחשש לניגוד עניינים.