חבר הכנסת דוד ביטן הוא בדרך כלל דמות אהודה בליכוד, אלא שהבוקר (רביעי) הוא הסתבך עם קבוצה בעלת משקל במפלגה: הדרוזים. בריאיון ליומן הערב בכאן רשת ב' תקף ביטן את הביקורת של הדרוזים על חוק הלאום ואמר כי כקבוצת מיעוט בישראל הם לא יכולים להחליט על הזכויות של מיליוני היהודים. בתגובה לכך התעורר זעם בקרב הדרוזים חברי המפלגה, ובקבוצות הוואטסאפ נשלחו דברי ביקורת קשים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אין שום סיבה שקבוצה, שמיעוט של 120 אלף איש תקבל זכויות מיוחדות בחוק הלאום", אמר ביטן בריאיון. "הדרוזים הם בין 150-120 אלף איש. יש להם העדפה מתקנת, אני לא מבין אותם. גם הדרוזים צריכים לכבד את הרוב".
בתגובה לביטן כתב חבר המפלגה ואליד נסראלידין, קרובו של חבר הכנסת לשעבר מטעם המפלגה אמל נסראלדין: "אני בוש ונכלם מדבריך הפוגעניים. משתמע מדבריך שאין להתייחס לדרוזים בשל מספרם באוכלוסייה. תכניס טוב לראש שלך שנדף מדבריך ריח של עוינות שאין לה אח ורע במפלגתנו".
נסראלדין הוסיף בתקיפות: "ייתכן שיש החושבים כמוך אך נמנעים מלהתבטא בשל האינטליגנציה שלהם ורמת תרבות הגבוהה ועליך ללמוד מהם. כאשר אתה לא נולדת דרוזים נלחמו למען העם היהודי ובתוכם בני משפחתי. כחבר מפלגה אני נפגעתי ממעמקי ליבי וכמוני רבים מהם".
הדברים של נסראלדין קיבלו חיזוק בקבוצות הוואטסאפ של המפלגה, ויהודים רבים הצטרפו לביקורת ותמכו בה. בשיחה עם החדשות Online אמר נסראלדין כי הכעס מגיע "מכל הקשת החמולתית הדרוזית", וכי הזעם מגיע על רקע העובדה שבעבר הם רחשו לו כבוד וייחוס חברי.
אל דברי הביקורת הצטרף גם חבר המפלגה סאבו סקר מעוספיא, שהתייחס לחקירות של ביטן בשיחה עם החדשות Online. "לפני שהוא מטיף לנו מוסר ואומר דברים שלא במקומם, שיזכור שהוא מסובך עם המשטרה. שיפתור את הבעיות שלו ואחר כך שיביע דעה ", אמר. "אסור לו לדבר, זה לא יפה, זה לא מקובל ולא ראוי. חוץ מזה אנחנו תושבים מוכרים, נמצאים פה כבר הרבה מאוד זמן. אף אחד לא יגיד לנו אם אנחנו תושבים או לא. אני רוצה שהמדינה תכיר בי".
בסביבתו של ביטן הדגישו כי לחבר הכנסת לא הייתה כוונה לפגוע בדרוזים וכי ייתכן שהמאזינים לא הבינו את כוונתו המקורית שלפיה חוק הלאום לא משנה שום דבר במעמדם במדינת ישראל.