חברת הוועדה למינוי בכירים, איריס שטרק, שפרשה בעקבות התערבות בג"ץ תקפה הבוקר (חמישי) את בית המשפט וטענה כי אין לה שום קשר לנתניהו. "בג"ץ התערב בדברים שלא לו, אין לי שום קשר פוליטי ואין לי קשר לראש הממשלה, מעולם לא הייתי חברת מפלגה", אמר בריאיון ל"דקל-סגל" בגלי צה"ל.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"האם רוצים שבג"ץ ינהל את המדינה או ממשלת ישראל שנבחרה על ידי הציבור?", תקפה שטרק. "אני שואלת - איפה אני נמצאת כאן?".
שטרק הוסיפה כי רה"מ לא היה מעורב כלל בהחלטתה לפרוש. "מעולם לא הייתה שום בקשה של נתניהו, אני פועלת על פי שיקול דעתי, אין לי אינטראקציה לא אתו ולא עם משפחתו".
לדבריה של שטרק, המכהנת כנשיאת לשכת רואי החשבון, היא הסכימה להיות בוועדה "כחלק מהתפיסה שבעולם העסקי צריך לתת חזרה, זו עשייה וולנטרית שמביאה את עולם הערכים לחיים האמתיים גם במגזר הציבורי".
ראש המל"ל לשעבר, תא"ל במיל' יעקב נגל העביר, ואיריס שטרק הודיעו בשבוע שעבר על פרישתם מהוועדה בשל פסיקת בג"ץ לפיה יש להפסיק את עבודת הוועדה מחשש לניגוד עניינים. הנימוק של שטרק לפרישה היה בחירתה לנשיאות לשכת רואי חשבון.
נגל העביר עוד לפני ערב ראש השנה מכתב התפטרות מהוועדה למינוי בכירים. במכתב כתב שלמרות שלא דבק בו רבב, הוא לא רוצה שעיכוב במינוי הרמטכ"ל או מפכ"ל המשטרה יהיה באחריותו, ולכן הוא עוזב את הוועדה. "לפני מספר חודשים פנית אלי והצעת לי לקחת על עצמי תפקיד כחבר בוועדה לאישור מינויים בכירים", כתב נגל למזכיר הממשלה. "מאז אישור המינוי בממשלה התחולל סביבו מחול שדים שהסתיים בשלב זה בדיון בבג"ץ בשבוע הקודם".
נגל ציין שלא נמצא רבב בפעילותו וטען שעברו כראש המל"ל פגע בו: "שמחתי לראות ששופטי בג"ץ מצאו לנכון להדגיש שבאופן אישי לא דבק בי שום רבב "והפגם" היחיד שמעיב על מינויי הוא העובדה שתפקידי כראש המל"ל בפועל היה משרת אמון מטעם ראש הממשלה ולכן הוא מרמז על קרבתי אליו ועל היותי "עושה דברו".
"למרות האבסורד וחוסר ההיגיון המוחלט בטיעונים אלו אני מבקש ממך להציג בפני הממשלה את בקשתי לשחרר אותי מהמינוי שקיבלתי, על מנת לא לעכב מינויים חשובים שהועדה המכובדת אמורה לדון בהם בחודשים הקרובים", סיכם.
התנועה לטוהר המידות: "שטרק היא מאנשי משרד רה"מ"
בשבוע שעבר קבע בית המשפט העליון כי הוועדה המכונה "ועדת גולדברג" תחדל זמנית מפעילותה לאיתור המועמדים לתפקיד. לפי הפסיקה, הדיונים יושעו עד שהמדינה תתן בתחילת החודש הבא את תשובתה לעתירות נגד שניים מחברי הוועדה בטענה לניגוד עניינים.
בדיון טען עורך הדין רפי נץ המייצג את העותרים, התנועה לטוהר המידות, כי שטרק היא "רבת כישורים, אך היא מאנשי משרד ראש הממשלה". עוד טען עורך הדין כי הסכם ניגוד העניינים שעליו חתמה אינו מספק.
יעקב נגל, טענו העותרים כי "הוא בעל זיקה אישית מובהקת, שלוחו של ראש הממשלה". עורך הדין רן רוזנברג, המייצג את ראש הממשלה והיועץ המשפטי לממשלה, טען כי "הטיעונים ספקולטיביים".
העתירה הראשונה הוגשה נגד יעקב נגל, בגין קרבה יתרה לראש הממשלה; עתירה דומה הוגשה גם נגד איריס שטרק, כשבמקרה שלה עלו גם סימני שאלה לגבי תפקודה כיו"ר נמל אשדוד וכן האינטרסים העסקיים שלה במשרדי ממשלה רבים. בשני המקרים הוזהר ראש הממשלה בנימין נתניהו ממינויים לתפקיד - אולם הוא התעקש דווקא עליהם.
ההליך לבחירת המפקד הבא של צבא ההגנה לישראל יצא לדרך לפני כמה שבועות, לאחר ששר הביטחון, אביגדור ליברמן, ראיין בלשכתו ארבעה אלופים, שאחד מהם ימונה ככל הנראה לרמטכ"ל הבא: אביב כוכבי, יאיר גולן, ניצן אלון ואיל זמיר. לאחר בדיקת כשירותם על ידי הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה, ייקבע סופית מי הוא הרמטכ"ל הבא - החלטה שצפויה הייתה להימסר במהלך ספטמבר.