אחרי דברי התמיכה של השר ישראל כץ, מתייצב היום (ראשון) גם שר החינוך נפתלי בנט לימינו של ראש הממשלה נתניהו לאור החשדות החמורים שהתפרסמו נגדו וחתימת הסכם עד המדינה עם ארי הרו, ואומר כי לרה"מ עומדת חזקת החפות. "מדינת ישראל זקוקה ליציבות", אמר בנט. "אנו מעניקים תמיכה לממשלה לאומית זו ומחויבים להמשך פעולתה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"לראש הממשלה עומדת חזקת החפות ואני מקווה שהחקירה תסתיים ללא כתב אישום", הוסיף בנט. "יש לי אמון מלא ברשויות אכיפת החוק וביועץ המשפטי לממשלה, ללא לחצים פוליטיים והפגנות מיותרות. ממשלת ימין לאומי הכרחית לבטחון ישראל, ונמשיך להוביל דרך זאת עד לבחירות, שאנו מקווים שיהיו במועדן. הציבור שרואה בנו את ההנהגה הלאומית של ישראל מצפה לכך שננהג באחריות ובממלכתיות".
גם השר לביטחון פנים גלעד ארדן קרא לתת גיבוי לרה"מ חרף המתקפה הפוליטית והתקשורתית נגדו. "האמירות הקובעות שראש הממשלה אשם כל עוד לא הוכח אחרת הן אמירות הזויות שאין להן מקום במדינה דמוקרטית", אמר השר. "למרות שמפלגות השמאל נכשלות בקלפי כבר שנים רבות, עליהן להבין שאין דרך לעקוף את רצון הבוחר דרך הפעלת לחצים פסולים. על כולנו לסמוך על היועץ המשפטי לממשלה ועל רשויות החוק העושות עבודתן נאמנה".
הודעת גיבוי נוספת הגיעה מכיוון מפתיע - מהשר לשעבר גדעון סער. "לא קל כחבר הליכוד, כאזרח המדינה וכשותף לדרך לשמוע חדשות בימים האחרונים", כתב סער בדף הפייסבוק שלו. "אני מקווה ומייחל גם עתה שראש הממשלה יצא מן המצר. אשמתו או חפותו של אדם מתבררת ונקבעת רק בבית המשפט: לא באולפני טלוויזיה ולא בכותרות עיתונים. ראש הממשלה מכהן מכוח אמון הכנסת שנבחרה ע"י העם. לא נוצרה כל עילה שראש הממשלה יתפטר מתפקידו, והדבר גם אינו נכון".
ראשי מפלגת תקומה-האיחוד הלאומי, השר אורי אריאל ובצלאל סמוטריץ' גם פרסמו הודעת תמיכה בנתניהו וקראו לו לא להתפטר, גם אם יוגש כתב אישום. "אנו לא יכולים להתעלם מ'מסע הציד' שמנהלים גורמים בשמאל ובעידוד חלקים גדולים בתקשורת הישראלית שמטרתם היא להביא להתפטרותך מתפקיד ראש הממשלה ולקיים בחירות חדשות", כתבו. "אנו סבורים כי אסור לך להתפטר ולהביא לקיום בחירות חדשות שיטלטלו לחינם את מדינת ישראל".
"הציבור מבין שמנסים להפיל את נתניהו בכל דרך"
הבוקר הביע תמיכה גם מי שהוזכר כמי שמעוניין להחליף את נתניהו במקרה של התפטרות, שר התחבורה ישראל כ"ץ. "לא מדיחים ראש ממשלה על סמך כותרות בתקשורת", אמר כ"ץ. "יש לאפשר לראש הממשלה למלא את תפקידו בהתאם למנדט אותו קיבל מהציבור. במדינה דמוקרטית לא מדיחים ראש ממשלה בגלל הפגנות אופוזיציה או הליכי חקירה חלקיים".
גם חבר הכנסת בני בגין, הנודע כמי שלוחם בשחיתות השלטונית ולא מהסס להביע ביקורת נגד מהלכים של הממשלה הנוכחית, הביע הבוקר התנגדות חריפה למחאה נגד היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בפתח תקווה ואמר כי היא "לא לגיטימית". בריאיון ל"קול ישראל" אף סירב לקבוע כי על רה"מ להתפטר במקרה של כתב אישום.
אמש הגיעו אלפים לפתח תקווה להפגנה השבועית בסמוך לביתו של מנדלבליט במחאה על התארכות החקירה נגד נתניהו. מנגד, שרים, חברי כנסת ופעילי ליכוד קיימו הפגנת תמיכה בראש הממשלה. בהפגנת התמיכה השתתפו שר התקשורת איוב קרא, יו"ר הקואליציה דוד ביטן וחברת הכנסת נאווה בוקר, כולם מהליכוד.
גם שרת התרבות מירי רגב, שקולה כמעט ולא נשמע באופן חריג מאז שחקירות נתניהו עלו מחדש לכותרות, אמרה אמש כי היא שוחחה עם נתניהו ו"שמחה" לשמוע שהוא "בטוח בעצמו וחוזר על אמירתו שלא היה כלום". בעמוד הפייסבוק שלה כתבה רגב כי "הציבור מבין היטב שמנסים להפיל את נתניהו בכל דרך. לא יעזור להם, קאט דה בולשיט. תנו לעבוד!".