גם מחר (שני), בדיוק כמו בסיבוב הראשון, ייקראו מתפקדי מפלגת בהעבודה לבחור יו"ר חדש תחת גל חום קיצוני. אחוז ההצבעה הוא סוגיית מפתח, כשכל שינוי באחוזים עשויים להשפיע באופן משמעותי על התוצאה, וכשרבים מאלה שהצביעו בשבוע שעבר למועמדים שהפסידו, עלולים להעדיף להישאר בבית במזגן. כל המספרים בקרב על ראשות המפלגה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשבוע שעבר הצביעו 59% ממתפקדי העבודה. אם בסיבוב השני שייערך מחר שיעור ההצבעה יהיה גבוה יותר, אבי גבאי מתקרב מאוד ללשכת היו"ר, אך אם אחוז ההצבעה יירד מ-53%, עמיר פרץ ינצח. אם שיעור ההצבעה יהיה באמצע - אז צפוי קרב צמוד.
אבל מה זה אומר במספרים: הפער בין עמיר פרץ לאבי גבאי עומד על 1750 קולות. ליצחק הרצוג ואראל מרגלית הצביעו יחד כ-10,000 איש, ושלשום שניהם הביעו תמיכה בפרץ. לכאורה זה סוגר את הסיפור, אבל הרצוג ומרגלית הם לא הרב עובדיה והרב אלישיב - והמצביעים שלהם לא מחויבים בהכרח למה שאומרים המועמדים. כדי לסגור את הפער, אבי גבאי זקוק ל-60% אחוז מתומכי מרגלית והרצוג. פחות מזה והוא מפסיד.
אך ישנו מרכיב שלישי והוא הדומיננטי ביותר - ההסתדרות. ב-2005 ההסתדרות תומכת בעמיר פרץ מול שמעון פרס - עמיר פרץ זוכה. ב-2007 היא הולכת עם ברק בבחירות לראשות העבודה - ברק מנצח. ב-2011 הם בעד יחימוביץ' ויחימוביץ' זוכה וב-2013 היא נגד יחימוביץ' - והרצוג מנצח. הפעם ההסתדרות תומכת בעמיר פרץ ואבי גבאי פועל כאן נגד הסטטיסטיקה. הוא צריך לנצח מחר את ההסתדרות, את השרב, את הרצוג ואת מרגלית - ויש לו 10 שעות הצבעה לעשות זאת.
הרצוג ומרגלית תומכים בפרץ, יחימוביץ' ושפיר הולכות עם גבאי
יו"ר מפלגת העבודה המודח הרצוג וח"כ אראל מרגלית, שהפסידו שניהם בסבב הראשון בפריימריז לראשות מפלגת העבודה, הודיעו על תמיכתם בפרץ, בעוד חברות הכנסת שלי יחימוביץ' וסתיו שפיר התייצבו לצד גבאי. חברי כנסת נוספים שהתייצבו לצד פרץ: נחמן שי, רויטל סוויד, מרב מיכאלי, איתן ברושי ואיציק שמולי, איילת נחמיאס-ורבין ומנואל טרכטנברג - וגבאי גייס את תמיכתם של ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, המועמד שפרש עמירם לוין, ח"כ יוסי יונה וח"כ זוהיר בהלול.
ביום רביעי האחרון שודר בחדשות 2 סקר שבדק מי משני המועמדים שעלו לסיבוב השני יביא יותר מנדטים למפלגה בבחירות הבאות. הסקר שנערך על ידי מנו גבע ומינה צמח ממכון "מדגם", בקרב 500 מרואיינים, המהווים מדגם ארצי מייצג של כלל האוכלוסיה בישראל בני 18 ומעלה, חושף כי ההבדל בין אבי גבאי לעמיר פרץ - עומד על מנדט אחד בלבד.
על פי הסקר, אילו אבי גבאי יעמוד בראש מפלגת העבודה, תקבל המפלגה בבחירות הבאות 14 מנדטים - אל מול 28 מנדטים שתקבל מפלגת הליכוד. יש עתיד תקבל 21 מנדטים, הרשימה המשותפת 13 מנדטים, כולנו 11 מנדטים והבית היהודי 9 מנדטים. כמו כן ישראל ביתנו תקבל 7, מרצ ויהדות התורה יקבלו 6 מנדטים כל אחת וש"ס תקבל 5 מנדטים.
מנגד, אילו יעמוד עמיר פרץ בראש מפלגת העבודה, תקבל המפלגה בבחירות 15 מנדטים ואילו בליכוד יזכו ב-29 מנדטים. על פי הסקר, בתרחיש כזה תקבל יש עתיד 20 מנדטים, הרשימה המשותפת 13 מנדטים, כולנו 10 מנדטים והבית היהודי 9 מנדטים. ישראל ביתנו תקבל 7 מנדטים, מרצ ויהדות התורה 6 מנדטים כל אחת וש"ס 5 מנדטים.