ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (ראשון) הצעת חוק שתחייב את המדינה, כלומר את הציבור, לממן את מסעות הפריימריז של כל המתמודדים, ותאסור עליהם לגייס תרומות מבעלי הון. הערב נחשף כי גם המפלגות שבהן אין פריימריז, לא יקופחו, וגם הן יקבלו תוספת תקציב.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי ההערכות המוקדמות, להצעה לא היה סיכוי לעבור בשל העלות הגבוהה למדינה, שתידרש לממן מסעות בחירות יקרים. עוד העריכו במערכת הפוליטית ששר האוצר משה כחלון, שלא היה צפוי להנות מההצעה משום שבמפלגתו לא מונהגות בחירות מקדימות, ימנע את אישור החוק.
אך גם למכשול הזה הושג פתרון - על פי הנוסח החדש של ההצעה, לא רק מפלגות בהן יש פריימריז יקבלו מימון, אלא כולן, בשל החשש שההצעה המקורית תיצור חוסר שוויון בין המפלגות. על פי הנוסחה החדשה גם סכום המימון צפוי לרדת, כדי להקל על האישור של משרד האוצר.
יש עתיד: "דואגים למקורבים לג'ובים"
על פי ההצעה, המועמדים שלא ינצחו בפריימריז יצטרכו להחזיר את הכסף, כלומר יקבלו את הסכום בצורת הלוואה, בעוד שמי שייבחר בסוף הפריימריז לא יצטרך להחזיר את הכסף, כלומר הוא יינתן לו כמענק. את הצעת החוק שלו הסביר אמסלם בכך שהוא מעוניין לשים סוף לקשר בין הפוליטקאים לבעלי הון, שכיום תורמים את הכסף למועמדים לפריימריז, ולאחר מכן מחזיקים בכוח השפעה על הפוליטיקאים.
מי שמתנגדים להצעה הם חברי "יש עתיד", שם אין פריימריז, ולכן מדובר בכסף שלא יגיע אליהם, ובמפלגה טוענים כי מדובר בשחיתות פוליטית של הליכוד. "הם עוד לא סיימו לארגן לחברי המפלגות יום חופש בפריימריז, וכבר העבירו עוד חוק שדואג להם ולמקורביהם לג'ובים, וכבר הם עוברים לחגיגה הבאה על חשבון מדינת ישראל", טוענים ביש עתיד.
על פי ההערכות, למרות התמיכה בליכוד יהיה לאמסלם קשה להעביר את החוק, זאת משום שגם במפלגתו של שר האוצר כחלון אין פריימריז, כך שאין לו תמריץ לקדם את ההצעה, בניגוד לפוליטיקאים אחרים.