ועדת שרים לחקיקה אישרה היום (ראשון) את הצעת החקיקה של שר החינוך נפתלי בנט לפיו ויתור על ריבונות בירושלים יאושר רק ברוב של שמונים חברי כנסת. החוק שקיבל את הכינוי "חוק ירושלים" אושר היום בוועדה לאחר מחלוקת שהתגלתה לפני כשבועיים בין אנשי נתניהו לאנשי בנט.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
החוק שקובע כי רק 80 חברי כנסת ומעלה יוכלו לאשר העברת שטחים מירושלים, אמור היה לזכות לתמיכה רחבה לקואליציה - אולם פרץ עימות בנושא בוועדת השרים לחקיקה לפני כשבועיים כשאנשי בנט, המקדמים את החוק, זעמו על כך שאנשי נתניהו דרשו אפשרות להטלת וטו שלו לאורך התקדמות החקיקה. לבסוף הטיל נתניהו את זכות הווטו שלו, ודחה את ההצבעה על החוק.
השר בנט התנגד לדרישות אנשי נתניהו והתעקש שהחוק יעבור במתכונתו הנוכחית. "צר לנו ששיקולים פוליטיים צרים גוברים על מניעת חלוקת ירושלים", נכתב בהודעת הבית היהודי. "אנחנו נמשיך להילחם על העברת החוק הזה, ונעשה כל מאמץ לקדם את החוק בימים הקרובים".
"בחוקי יסוד, ההסכם הקואליציוני קובע שכל הצעת חוק יסוד תהייה בהסכמת כל מרכיבי הקואליצייה וכך נדרש הפעם", נכתב בתגובה מלשכת ראש הממשלה. "להצעת ההחלטה של אלקין הצטרפו סופה לנדבר, וגילה גמליאל אבל שקד סירבה להעלות אותה להצבעה".
בלשכה הסבירו כי נתניהו פעל בסמכות. "ראש הממשלה הפעיל את סמכותו שלא לקבל החלטה בועדת שרים לחקיקה בעניין חוק ירושלים, כיוון שיו״ר הועדה שקד לא הסכימה להעלות הצעת החלטה בה דרושה הסכמת השר לענייני ירושלים אלקין, ורה״מ להמשך קידום הצעת החוק", הסבירו. "בכל הצעת חוק פרטית אחרת תמיד ניתנת לשר הנוגע בתחום משרדו הסכמת משרדו".