ריצ'רד גרין, האיש שכונה על-ידי הטיימס הלונדוני "אשף הכריזמה" ("The Master of Charisma"), הגיע בשבוע שעבר לביקור בישראל. גרין הוא בין היתר יועצו לשעבר של הנשיא האמריקני ביל קלינטון ושלל פוליטיקאים נוספים ונחשב למומחה עולמי לתקשורת מילולית ובלתי מילולית ועמידה מול קהל. ביקשנו מגרין לנתח שלושה נאומים של פוליטיקאים בכירים בישראל: ראש הממשלה בנימין נתניהו, יאיר לפיד ואבי גבאי. על איזה מהם אמר "ממבט ראשון הוא נראה כמו כלומניק, אבל יש לו פוטנציאל להיות כוכב"? ולמי המליץ "להיות יותר אותנטי"?
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
גרין הגיע לישראל לצורך העברת סדרת הרצאות וביניהן הרצאה בפני הפורום הניהולי הבכיר של רשת המלונות "פתאל" שהתקיימה במלון "הרודס" בהרצליה. גרין מסביר בהרצאותיו את חשיבות העמידה מול קהל וממחיש באמצעות דוגמאות של פוליטיקאים מקומיים ופוליטיקאים בעולם כיצד עושים זאת נכון ומה אסור לעשות בשום אופן.
"אני חושב שהפוליטיקאים הישראלים הם מלאי תשוקה בדיבור", מסביר גרין לחדשות 2 Online על התרשמותו מנבחרי הציבור בישראל. "רובם יודעים את העבודה, אך לחלקם חסר חום ואותנטיות".
לדבריו, יו"ר העבודה הנבחר אבי גבאי נראה כמו סופרסטאר פוטנציאלי, בעיקר בזכות מה שהוא מכנה האותנטיות שלו והחיבור לעם. "הוא נראה כמו אדם פשוט לחלוטין", הוא מסביר. "הוא לא פרפורמר או שחקן והוא נראה ומרגיש אמיתי וכנה לחלוטין, וזה מה שגרם להרבה צעירים בארה"ב להתלהב מברני סנדרס. מה שכן, צריך לראות האם יש לו את הכישורים הפוליטיים המספקים כדי להתחרות מול ביבי נתניהו ויאיר לפיד".
לעומת הפשטות בנאומו של אבי גבאי, לראש הממשלה נתניהו היו לגרין עצות אחרות. "אני חושב שביבי יודע באופן מעולה להציג את עמדתו החזקה, הממולחת וההנהגתית של האישיות שלו", המשיך. "אבל אין לו מספיק רכות, אמפתיה או אנושיות בדמות שהוא מקפיד להציג". לדבריו, נתניהו נחשב לדובר יוצא מן הכלל, הוא הוא מנסה יותר מדי ונעזר במחוות מאולצות. "אם הוא יוכל להתחבר לחלק הרגוע, החם והאנושי יותר שלו, הפופולריות וההשפעה שלו יעלו באופן משמעותי".
על יאיר לפיד אמר גרין כי הוא מקצוען, נראה כאילו הוא מהוליווד וניכר שבעבודתו הקודם שישמש כשדר טלוויזיוני. "לפיד נראה יותר מידי מקצועי, 'עשוי מידי', דבר שבמידה מסוימת יוצר קצת חוסר אמון, כי אתה מרגיש שזה קצת משוחק הופעתי מידי. זו הופעה מול קהל טובה מאוד אך לא מזהים מי האדם האמיתי מאחורי דמותו".