לא להתפטרות ראש הממשלה להקדמת הבחירות - כן להמתקת את עונשו של אזריה: בריאיון שהוקלט טרם כניסת השבת ושודר הערב (שבת) בפגוש את העיתונות, אמרה שרת המשפטים איילת שקד (הבית היהודי) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא צריך לפרוש גם אם יוגש נגדו כתב אישום. על סערת הצבת גלאי המתכות בהר הבית אמרה: "נגרם נזק ליכולת ההרתעה של ישראל".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"נתניהו צריך להמשיך לכהן כראש ממשלה גם אם יוגש נגדו כתב אישום", טענה. "חוק יסוד הממשלה סעיף 18 מתייחס למצב שראש ממשלה מורשע ובמצב כזה הוא אומר שראש ממשלה צריך להיות מפוטר בסוף ההליך, רק לאחר כל הערעורים. הייתה פסיקה בתקופת דרעי שמדברת על שרים - לא דובר בה על ראש ממשלה. צריך לדעת שיש הבדל גדול בין שר לראש ממשלה".
"מצד החוק, אם יוגש כתב אישום ראש הממשלה לא צריך להתפטר", הסבירה שקד. "יש את הצד הערכי, וזאת שאלה שמפלגות הקואליציה יצטרכו לשאול את עצמן אם נגיד ליום הזה, אבל אנחנו לא נמצאים שם. יש עוד תהליך ארוך, צריך שהמשטרה והפרקליטות ימליצו על כתב אישום, צריך שהיועץ המשפטי לממשלה יעשה שימוע ואחר כך גם הוא יחליט להגיש כתב אישום והדרך עוד ארוכה. בעיתונים רואים כותרות וספקולציות והשערות, אבל אנחנו לא נמצאים שם כרגע. אני חושב שצריך לתת לממשלה לעבוד ולראש הממשלה לעבוד".
שקד: "אי אפשר לנהל ככה מדינה"
"בדמוקרטיה נורמלית וחזקה מחליפים ממשלה בקלפי ולא בחקירות", הוסיפה. "צריך לדעת למה המחוקק קבע התפטרות רק בהרשעה. חקירה יכולה להיות כלי לחיסול פוליטי, צריך לדעת את זה. אני מקווה שזה יסתיים ללא כתב אישום. אם נגיע למצב שיוגש כתב אישום יישבו מפלגות הקואליציה ויחשבו מה לעשות בהתאם למה שנלמד. כרגע אנחנו לא יודעים הרבה".
לדבריה, "אי אפשר לנהל ככה מדינה למנוע מראש הממשלה לתפקד כמו שצריך רק על בסיס שמועות וחקירה". שקד הוסיפה כי היא לא רואה צורך בהקדמת הבחירות: "תמיד אמרתי שהממשלה הזאת היא ממשלה טובה והומוגנית. לולא כל העניינים האלה, אם יתברר שהם לא יבשילו לכדי כתב אישום, אני חושבת שהממשלה הזאת תחזיק מעמד עד 2019. השרים עובדים יפה במשרדים, יש שותפות טובה בין המפלגות ואני חושבת שצריך להמשיך ולנהל את המדינה הזאת, צריך לדעת: להליכה לבחירות יש השלכות מאוד משמעותיות".
שקד התייחסה גם לסערת גלאי המתכות שהוצבו בשערי הכניסה להר הבית בתגובה לפיגוע בו נרצחו שני שוטרים במתחם ואמרה כי העובדה שישראל הסירה אותם ואת המצלמות שהוצבו במקומם פגעה ביכולת ההרתעה הישראלית.
"חוקרים את תקרית הירי בירדן"
"במזרח התיכון כאשר אם לא עומדים על הדברים שחשובים לנו אנחנו ניזוקים מזה", אמרה. "אנחנו חשבנו שנכון וצריך להשאיר את המצלמות ובסופו של דבר נלקחה ההחלטה להסיר אותן. זה פגע בכושר ההרתעה שלנו, השאלה כמה ואם יהיו לזה השלכות ואת זה נדע רק בעתיד. אני חשבתי שאם המשטרה צריכה את המצלמות בשביל לאבטח את הכניסה ואת המתפללים בהר הבית צריך להשאיר אותן ולנסות ולהרגיל את הציבור הערבי למצלמות. אנחנו חשבנו שזה אפשרי".
על המשבר המדיני עם ירדן שהחל עם תקרית הירי במהלכה ירה למוות מאבטח ישראלי בשני אזרחים ירדנים, אמרה שרת המשפטים כי ירדן התנהלה נכון וכי כעת מתנהלת חקירה מקיפה בנושא "כפי שאנחנו מחויבים על פי הדין הבינלאומי".
שרת המשפטים התייחסה גם לפנייתו של אלאור אזריה לרמטכ"ל בבקשה להמתיק את עונשו וקראה לאינזקוט לשקול זאת בכובד ראש. "שתי ערכאות משפטיות קבעו שהוא באמת אשם ופסקי הדין מאוד חזקים, אבל בסופו של דבר הרמטכ"ל צריך להסתכל גם על הצבא, המדינה ועל החייל ולראות מה הוא כבר עבר בחודשים האחרונים ולקחת את כל הנתונים האלה ולעשות שקלול ולהחליט. הרמטכ"ל צריך להסתכל גם על מה זה עושה לצה"ל ולמדינה ולהחליט מה לעשות".