תקף בחריפות את הנשיא לשעבר - וחפץ בהגעתו לכנס? יומיים לאחר שהשתלח באופן חריף במיוחד בנשיא התשיעי, שמעון פרס, שנאבק בימים אלה על חייו בבית החולים לאחר אירוע מוחי ומצבו מוגדר קשה, מתברר כי ח"כ באסל גטאס דווקא היה מעוניין בנוכחותו של מי שכינה "רודן" ו"עריץ" בכנס כלכלי שיזם, לפני מספר שנים - כך נחשף הבוקר (שישי) ברשת ב'.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח, גטאס הזמין את פרס להשתתף בוועידה כלכלית שיזם בעיר נצרת בשנת 2010 בזמן ששימש מו"ל של מגזין כלכלי בערבית - אלא שפרס, אז נשיא המדינה, בחר שלא להגיע לאירוע אליו הוזמנו אנשי עסקים ישראלים ופלסטינים לצורך דיון בהשקעות משותפות.
הזמנתו של פרס לכבד את האירוע בנוכחותו, דווח הבוקר, עוררה בזמנו ביקורת חריפה על גטאס, שבימים אלה, כאמור, דווקא תוקף בחריפות את הנשיא לשעבר המאושפז בבית החולים - ואמר עליו מילים חריפות למדי. בעוד ח"כ גטאס תומך בהטלת חרם על ישראל - לפני שש שנים דווקא שאף לטפח את הקשרים בי ישראל לפלסטינים, בין היתר עקב הכנס שיזם.
בתגובה לפרסום ברשת ב', אמר ח"כ גטאס כי אין כל ניגוד בין פעילות חברתית כלכלית בפן המקצועי למען זכויות המיעוט הערבי בישראל לבין עמדותיו הפוליטיות והעקרוניות בכל הקשור ל"מנהיגי המפעל הציוני", כך לדבריו, והסכסוך הישראלי פלסטיני.
"נבל נוקשה וקיצוני, גרם את הסבל הכי גדול לערבים"
שלשום, לאחר שנודע על אשפוזו של פרס עקב אירוע מוחי, בחר ח"כ גטאס שלא לחסוך מילים מהנשיא התשיעי וכינה אותו "נבל" ו"רודן". בפוסט שפרסם כתב הח"כ השנוי במחלוקת: "האם שמעון פרס מתקרב לקיצו הבלתי נמנע? איננו יודעים, שהרי לאיש יש שבע נשמות, אבל הוא ללא ספק בדרכו האחרונה".
ההודעה הפכה במהרה מפוסט איחולים למתקפה חסרת תקדים על פרס ומורשתו: "הבה נזכור שהוא אחד מעמודי התווך המסורים ביותר של הפרויקט הציוני הקולוניאליסטי, של ההתנחלויות, וגם הנבל, הנוקשה והקיצוני ביותר מביניהם, שהאריך ימים יותר מכל אחד אחר מהם".
"במבחן התוצאה, הוא שגרם את הנזק הרב ביותר ואת הסבל הגדול ביותר לעם הפלסטיני ולעמים הערביים", הוסיף גטאס. "זהו שמעון פרס שהצליח, למרות שלל התארים הללו, להידמות ליונת שלום ואף לקבל את פרס נובל לשלום".
הח"כ ציין כי הנשיא וראש הממשלה לשעבר "לא היה מסוגל להשיג זאת ללא סיוע ישיר ועקיף, במתכוון או שלא במתכוון, שהענקנו לו בחייו. אז לפחות לעת מותו, הבה נזכור את המהות האמיתית שלו כעריץ וכאחראי ישירות למעשי פשע ולפשעי מלחמה שביצע נגדנו. משום כך, הדם שלנו מכסה אותו מראשו ועד כפות רגליו, ואיננו ממהרים להשתתף בפסטיבל הצער והאובדן הקולקטיבי של השבט".