שר הביטחון אביגדור ליברמן (ישראל ביתנו) התייחס למשפטו של החייל אלאור אזריה וטען כי מערכת הביטחון תעמוד לצדו, בכל מצב. "נעמוד לצדו של החייל, גם אם טעה", אמר ליברמן הערב (שני) בכנס באוניברסיטת אריאל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"כדאי שגם אנשי התקשורת והפוליטיקאים יזכרו שבמדינה דמוקרטית כל אדם שלא הורשע בבית משפט הוא זכאי, בטח כשמדובר בחיילים", אמר ליברמן במענה לשאלות סטודנטים. "צריך לזכור זאת במיוחד כשמדובר בחיילים שיצאו למשימה שאליה המדינה שלחה אותם, תוך כדי לחץ וטרור. יכול להיות שהם יטעו. השחיקה במשך השנה לפעמים נותנת את אותותיה".
"מה שקרה במקרה של אזריה זה שעוד לפני שבית הדין החל לשפוט אותו כבר הרשיעו אותו", טען שר הביטחון. "המסר שלי הוא לא להרשיע אף אחד מראש. המערכת הצבאית-שיפוטית חייבת לפסוק בלי עמדה כזו או אחרת ובלי לחץ. בית הדין צריך לפסוק בצורה עניינית".
"אנחנו בכל מקרה נעמוד לצדו של החייל גם אם הוא טעה", הבהיר ליברמן. "אנחנו מחויבים לגבות ולתת לו את כל העזרה. לא יכול להיות שחיילים במדים יהיו יעד למתקפה על ידי פוליטיקאים ואישי ציבור".
בהמשך ליברמן התייחס גם לנושא פינוי עמונה ביהודה ושומרון וטען כי המקום יפונה בהתאם להחלטת בג"ץ. "יש פסק דין של בג"צ ולכן אין סיכוי להותיר את הבתים במקומם", הבהיר ליברמן.
יחד עם זאת, ליברמן הטיח ביקורת במערכת המשפטית ודרש שהחוק יחול על כלל המגזרים בישראל, כולל המגזר הערבי. "ישראל היא מדינת חוק. אין אפשרות שיהיה דין אחד לפולשים ערבים בסוסיא ובשטחים נוספים ודין אחר ליהודים".
"מפלגה ימנית פרגמטית, לא פנאטית"
במהלך הכנס הופנתה לליברמן שאלה בנוגע לנחיצותה של מפלגתו ישראל ביתנו בנוף הפוליטי, הכולל את הבית היהודי ואת יש עתיד. "אנחנו שונים מכולם משום שאנחנו מפלגה שיודעת לקבל החלטות", אמר. "היא יודעת להגיע להכרעות. אנחנו מפלגת ימין, פרגמטים, פרקטים ולא פנאטים".
בהקשר זה התייחס ליברמן לקו המדיני המוכר בו נוקטת מפלגתו וכן בנוגע ליחס לסוגיות דת ומדינה. "מי שמדבר על הפרדת הדת מהמדינה, אינו מבין על מה הוא מדבר", אמר. "מצב כזה הוא שווה ערך למלחמת אזרחים כוללת. עם יהודים זה בלתי אפשרי להפריד. ישראל ביתנו מתנגדת להפרדת דת ומדינה ותומכת בהפרדת דת מהפוליטיקה".
ליברמן טען בהקשר זה כי יש לבטל את המוסדות הדתיים הממשלתיים, וציין כי יש להסתפק במועצות דתיות עירוניות. "במקום לפתור בעיות, הרבנים יוצרים בעיות. לשם הדגמה, כשקרס השבוע החניון, התוודענו למספר הפקחים המצומצם במשרד העבודה. לשם השוואה - רק ביהודה ושומרון פועלים כ-18 אלף משגיחי כשרות, זהו בדיוק ההבדל".