חפירות הרכבת הקלה עוד לא החלו, והפרויקט הגדול והיקר כבר מעורר מחלוקות בממשלה: לקראת תחילת העבודות בתל אביב ב-2 באוגוסט, ביקש השר לביטחון הפנים גלעד ארדן לקיין דיון בו יבחן את מוכנות כלל הגופים לעבודות החפירה וידון בשאלה האם אכן ניתן לאשר את תחילת העבודות במועד שנקבע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אלא שיש מי שלא אהב את ההודעה שיצאה מלשכת ארדן - השר ישראל כץ, שר התחבורה. בתגובה להודעה על הדיון, פנה כץ לארדן בבקשה שיבטל את הישיבה שתכנן לקיים היום בעניין הרכבת הקלה. הנימוק: מאחר ונושאי הישיבה "חורגים לחלוטין מתחום סמכותו".
"האחריות להקמת פרויקט הרכבת הקלה מוטלת עלי והעבודות יתחילו ב-2.8 בדיוק כפי שתוכנן", הצהיר השר כץ. במשרד התחבורה הבהירו כי הם וחברת נת"ע, האמונה על ביצוע העבודות, ערוכים - וכי כל הגורמים ובכללם משטרת ישראל קיבלו עדכון והתראה, והדברים תואמו איתם מבעוד מועד.
"משרד התחבורה פעל והצליח להשיג 168 תקנים חדשים שאושרו למשטרה לצורך ניהול התנועה והאכיפה בנת"צים ומצפה ממנה להיות ערוכה במועד לביצוע תפקידה", נכתב בהודעת המשרד.
"הפגישה חורגת לחלוטין מסמכותו של השר לביטחון פנים"
לאחר פרסום ההודעה של לשכת ארדן, פנה מנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי, במכתב למנכ"ל המשרד לביטחון פנים ולניצב בנצי סאו, ממלא מקום המפכ"ל, בו ביקש לבטל את השתתפות השר כץ בדיון.
"תכלית הפגישה כפי שהוגדרה חורגת לחלוטין מתחום סמכותו של השר לביטחון פנים", כתב יצחקי והוסיף כי הוא "איננו מוסמך להחליט ולקבוע בעניין זה למעט באשר להערכות המשטרה".
גורמים במשרד לביטחון פנים נדהמו מהחלטת נציגי משרד התחבורה להחרים את הדיון. "לעניין הרכבת הקלה יש השלכות אדירות מבחינת המשרד לביטחון פנים ודברים שבגללם יכול להיווצר כאוס גדול כמו פקקים, עומסים יוצאי דופן וצירים שאולי אפילו ידרשו פינוי ואנחנו נצטרך לטפל בהם".
עוד ציינו הגורמים כי לאור בעיות אלה זומנו נציגי משרד התחבורה ונת"ע לדיון. "מי שצריך להיות ברחובות ולהזרים את התנועה בסוף זו המשטרה. יש למשל תוספת גדולה של שוטרים שנדרשת, אבל תהליך הכשרה זה חצי שנה לכל שוטר. מדובר בנוחיות של אזרחי המדינה וזו חובתה ואחריותה הישירה של משטרת ישראל. מעבר לכוח אדם המוקצה, תפקידנו לדאוג שכל הגורמים הממשלתיים יעשו מה שסוכם שהציבור לא ימצא עצמו תקוע בפקקים".