כמו בכל לילה, למעט בתקופה האחרונה בה מתנהל מבצע "צוק איתן בעזה", בוחרים מיטב הידוענים והאושיות החשובות בארץ שיר בתכנית "חדשות הלילה" ומקדישים אותו לצופים. הלילה (ה') הייתה זו נחמה ריבלין, רעייתו של הנשיא הטרי ראובן ריבלין, שעלתה לשידור ובחרה את שירו של אמיר גלבוע "בבוקר בבוקר" (המוכר בשם "פתאום קם אדם" ובביצועו של שלמה ארצי). ריבלין טענה כי השיר מייצג עבורה את דור החלוצים עליו נמנים הוריה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני קצת מתרגשת אבל זה יעבור", העידה ריבלין שהתייחסה גם למבצע המתנהל בעזה. "ההיסטוריה נמשכת ובסך הכל זו תקופה מאוד קשה ועצובה, אבל החיים נמשכים". לדבריה, היא ובעלה הנשיא הנבחר רובי ריבלין לא דימיינו שכך תיראה ההשבעה. היא הוסיפה כי בכל מהלך הטקס "ליבי היה עם המשפחות השכולות".
ריבלין, שנשא נאום הכתרה מרגש מעל בימת הכנסת, ביקש בדבריו לשדר מסר של פיוס ואחווה בין יהודים וערבים החיים יחד בארץ. "לטעמי, הסיפור הראשון על ההקשבה ועל בית אבא וגם הסיפור על פרג' ונשאשיבי היו מליבו", סיפרה רעייתו של ריבלין. "אנחנו היינו אז המיעוט בארץ והסיפור דיבר על החברות בין שני עמים שיכולים להיות גם אוהבים וגם שונאים".
בתשובה לשאלה איזו אשת נשיא היא מתכוונת להיות ענתה נחמה ריבלין כי היא מתכוונת להיות עצמה. "בינתיים נגור בדירה שלנו בשכונת יפה נוף בירושלים", אמרה הגברת המתעדת לעבור עם בעלה למעון הנשיא והסבירה כי כל שינוי דורש זמן להסתגלות. "הייתי מעדיפה להישאר בבית שלי אבל זה בלתי אפשרי מבחינת האבטחה. יש לנו שכנים וזה יכול להרוס את לכל האנשים ברחוב את החיים".
ריבלין ישבה בטקס ההשבעה לצידה של רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, אך סירבה להרחיב בנושא ולדון ביחסים בין שתיהן. "שרה נתניהו היא רעייתו של ראש הממשלה ואני מאוד מעריכה אותה, אמרה בדיפלומטיות. "היה מאוד מכובד שישבנו שתינו יחד אחרי כל מה שהיה ובזה נגמר הסיפור".
הנשיא הנבחר ריבלין, שטקס בחירתו נערך אתמול במשכן הכנסת, פתח את נאומו בהוקרת תודה לחברי הכנסת על הבחירה בו לנשיא המדינה. "בתפילה, ביראה ובענווה, אני ניגש בשמכם ובמצוותכם, למלא באמונה את תפקידי כנשיאה העשירי של מדינת ישראל", אמר ריבלין.
הוא הקדיש את נאומו להקשבה, לשותפות ולתקווה כערכים מובילים ומנחים. את נושא ההקשבה קשר ריבלין לימיו בכנסת. "ישבתי באולם המליאה לפעמים מול נואם אחד, שהשמיע את נהמת ליבו", סיפר. "לא פעם, ההקשבה הזאת עלתה לי במחיר אישי וציבורי. הייתה לי הזכות להקשיב ולהכריע. בהיעדר הקשבה, ניטל סם החיים מהדמוקרטיה, והכרעת הרוב עלולה להפוך לעריצות הרוב".