רגע לפני שפוקע הזמן של נתניהו להרכיב ממשלה ובניסיון למנוע בחירות - נתניהו הציג בפני ליברמן ובפני החרדים את הצעתו האחרונה להרכבת הממשלה. על פי הצעתו החוק של ליברמן יעבור כמו שהוא ואם לא יהיו הסכמות עד סוף יולי - יפוג ההסדר ויחול חוק שירות חובה לכולם. החרדים תחילה תקפו את רה"מ ולאחר מכן פלגים בתוך המפלגות החרדיות קיבלו אישור מהרבנים להסכים להצעה. בישראל ביתנו דחו את ההצעה וההערכה היא שליברמן לא ישנה את עמדתו. אם לא תחול התקדמות או שינוי משמעותי בשעה 23:30 הכנסת תצביע על פיזורה. משדר מיוחד
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הכנסת הצביעה על החוק שיפזר את הכנסת ה-21 ובקריאה שנייה 74 חברי כנסת הצביעו בעד פיזורה ו-45 ח"כים הצביעו נגד הפיזור.
תחילה ועם קבלת הצעתו האחרונה של נתניהו, גורמים ביהדות התורה תקפו אותו בחריפות ואמרו: "אחרי שתמכנו בנתניהו לאורך כל הדרך הוא מפנה לנו עורף עם איומים, אנחנו לא חוששים שיחול חוק שירות ביטחון על כולם. לא יהיה בחור ישיבה אחד שיגויס". עוד אמרו ביהדות התורה: "אולי בכלל נתמוך במועמד אחר בליכוד ואז תהיה ממשלה רחבה".
אחרי זמן מה - ראש מועצת חכמי התורה של ש"ס הודיע ליו"ר דרעי כי הוא מאשר לקבל את הצעתו של ראש הממשלה וגם הפלג הליטאי הסכים. ליברמן סרב וכעת הוא מכנס את סיעתו לדיונים אחרונים. ב-22:45 איחוד מפלגות הימין יתכנסו על מנת להחליט כיצד יצביעו בהצעת החוק לפיזור הכנסת.
לפני ההצבעה, בפתח הכניסה למליאה, חבר הכנסת ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן התייצב מול המצלמות והצהיר: "מדינת ישראל הולכת לבחירות בגלל סירובו של הליכוד לקבל את החוק של ישראל ביתנו כפי שהוא". הוא טען כי כל ההצעות והניסיונות של הליכוד: "זו הונאה ומשיכה של זמן. לצערי אני חייב להגיד שכל הדברים האלה רחוקים מלהיות אמת".
"דיברנו וניסינו ולא הגענו לסיכום באף נושא גם בהכנסות מינימום פנסיות לגמלאים", אמר. "זה לא במקרה שגם המפלגות האחרות לא חתמו על אף הסכם. על מי שהוטל מו"מ והרכבת הקואליציה זה הליכוד והוא נכשל במלאכה הזו ונכנע לחרדים. לכן הם נושאים בכל האחריות על כך שמדינת ישראל הולכת לבחירות".
יו"ר מפלגת ש"ס, אריה דרעי, שמע את דבריו של ליברמן ותקף בחריפות: "זו הסתה חמורה נגד כל הציבור החרדי". הוא הוסיף: "החרדים ויתרו על הכל חוץ מלנשק את הרגלים של ליברמן. הסכמנו להכל - כולל הפשרה האחרונה שרה"מ הציע וליברמן סרב להתפשר"
ההצעה של ראש הממשלה די תואמת לבקשות של ליברמן ונראה שנתניהו מנסה לגרום לחרדים להתפשר. על פי ההצעה מיד עם הרכבת הממשלה יובא חוק הגיוס המקורי של ליברמן ככתבו וכלשונו לאישור מחודש על ידי מליאת הכנסת. לאחר אישורו החוק יוכן לקריאה שנייה ושלישית בהסכמה משותפת.
כידוע, אם לא תושג הסכמה עד סוף יולי ובהתאם להחלטת בג"צ, יפוג ההסדר של "תורתו אומנותו" ויחול חוק שירות חובה לכולם. פירוש הדבר: החרדים ייאלצו לבחור בין החוק של ליברמן לבין חזרה לחוק המקורי שמשמעותו גיוס מלא לחרדים כמו לכל חלקי הציבור.
מהליכוד נמסר: "ההצעה הוגשה לצדדים ואנו ממתינים לתשובתם החיובית כדי להקים ממשלת ימין עוד הלילה ולמנוע בחירות מיותרות". זמן קצר אחרי שנתניהו הגיש את הצעתו, יעקב ליצמן אמר בתגובה: "אם ליברמן לא יתפשר - נלך לבחירות".
הדיונים הקדחתניים והניסיונות להקמת ממשלה נמשכים גם הערב והם יימשכו עד הדקה ה-90. בליכוד הודיעו כי נחתמו הסכמים קואליציוניים הכוללים 60 חברי כנסת במטרה להשביע ממשלת מיעוט ולאחר מכן לנסות לגייס חברי כנסת נוספים. החרדים טוענים: אין לנו עוד על מה להתפשר בחוק הגיוס. שידור ישיר ממליאת הכנסת.
על אף שמטעם הליכוד יצאה הודעה כי נסגרו ההסכמים הקואליציוניים, במפלגת כולנו הכחישו ופרסמו: "כולנו לא חתמה על הסכם קואליציוני". לאחר מכן מפלגת הליכוד פרסמה הבהרה: "ההסכם עם כחלון סופי אך ייחתם רק לאחר שאביגדור ליברמן יצטרף".
הפלג הקיצוני (חסידות גור) ומועצת גדולי התורה של אגודת ישראל, טוענים כי מפלגתם לא יכולה ללכת יותר רחוק ממה שהיא הלכה בכל הנוגע לחוק הגיוס. לדבריהם בתודעה העצמית של החרדים הם ירדו על הברכיים והתפשרו.