בצל המתיחות וההתנגדויות, הממשלה אישרה היום (שני) את הקיצוץ הרוחבי במשרדי הממשלה. "לקחת ממשרדי הממשלה זה דבר קשה, אני מבין גם את השרים שבמשרדיהם נעשים הקיצוצים - אך זה הכרחי", אמר ראש הממשלה נתניהו. השרים גלעד ארדן וחיים כץ התנגדו למהלך. כץ: "לא הסכמתי להיות פודל של פקידי האוצר".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
עיקרי תוכנית הקיצוצים בתקציב המדינה:
קיצוץ כולל של יותר ממילארד שקלים
קיצוץ רוחבי שווה בכל משרדי הממשלה
תקציבים שאושרו:
מימון פרויקט ביטחוני
מימון סבסוד צהרונים
מימון טיפול בנפגעי השריפה במבוא מודיעים
במסגרת הקיצוץ תהיה הפחתה של יותר ממיליארד שקלים מתקציבי כל משרדי הממשלה לטובת מימון פרויקט בטחוני, סבסוד הצהרונים לשנת הלימודים הבאה וטיפול בנפגעי השריפה במבוא מודיעים. זמן קצר לפני ההצבעה על הקיצוץ הרוחבי במשרדי הממשלה, יצאו ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר כחלון להתייעצות ממושכת.
"המכשול יותר חשוב מילדים במצוקה? או מ-187 אלף אזרחים ותיקים שחיים מתחת לקו העוני?", אמר שר הרווחה חיים כץ. "הדרך שההחלטה מתקבלת היא שגויה. לא יכול להיות שפקידים שלא מבינים מה קורה במשרדים מחליטים מאיפה לקצץ ופוגעים האוכלוסיות מוחלשות. מאחר ולא הסכמתי להיות הפודל של פקידי האוצר בעניין עצמאות הביטוח הלאומי הם לקחו את העובדים במשרד כבני ערובה".
״כמה אטימות יש בממשלה שמאשרת קיצוצים רוחביים בשירותים החברתיים פעם שלישית בתוך שנה וחצי, אך ממשיכה לזרוק כסף על כל גחמה פוליטית וסחטנות אישית של נערי הגבעות בממשלה", תקפה יו"ר מרצ תמר זנדברג. "אם היינו צריכים עוד הוכחה לכך שנתניהו מוכן למכור את אזרחי ישראל בשביל הכיסא שלו קיבלנו אותה היום״.
"בישיבה היום אנחנו מעבירים שורה של החלטות תקציביות", הסביר נתניהו בישיבת הממשלה. "ההחלטה התקציבית החשובה ביותר היא קודם כל כ-800 מיליון שקל להמשך פרויקט ביטחוני חשוב מאין כמוהו שאסור לנו לעצור אותו. בנוסף, אנחנו מעבירים 350 מיליון כדי שפרויקט הצהרונים לא ייעצר - זו חובתה של הממשלה לעשות זאת.
לדבריו נתניהו שורת החלטות אלו יכלה לבוא על חשבון הגירעון הגדל, אך "הבעיה עם זה, שזה חוסר אחריות ראשון במעלה, משום שאנחנו צריכים לשים סייג בסופו של דבר להוצאות הללו, ואנחנו שמים כאן סייג. כדי לתת שם אנחנו צריכים לקחת ממקום אחר. בכל שנותיי כאן, ואנחנו התמודדנו עם גירעונות קצת יותר גדולים ממה שאנחנו מתמודדים איתם היום, תמיד עולה אותה שאלה: מהו סדר העדיפויות?".