הכנסת העבירה הערב את החוק שיעניק מיליונים לפנסיה של היועץ המשפטי לכנסת, איל ינון, ברוב של 50 תומכים מול 34 מתנגדים. החוק צפוי להעלות את הפנסיה התקציבית של ינון מ-38 אלף ל-47 אלף ש"ח לחודש לאחר פרישתו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעוד מפלגת כולנו תמכה בחוק, האופוזיציה כולל אורלי לוי התנגדו לו. החוק נחשב לבעייתי במיוחד מכיוון שהיועץ המשפטי לכנסת הוא זה שנחשב לשומר הסף של המשכן, האיש שיכול להכשיר או לפסול את פעילות הח"כים מבחינה משפטית וחברי הכנסת של הקואליציה הם אלו שעובדים על מנת לסדר לו פנסיה גדולה יותר.
הזיגזג של זוהר
יו"ר ועדת הכנסת מיקי זוהר הודה במהלך דיון בפה מלא: "זה דיון פרסונלי, אני מנהל את הדיון כפי שאני מוצא לנכון, זה דיון פרסונלי. זה דיון בגמלתו של היועץ המשפטי של הכנסת. ככה החלטתי לדון, אני לא מפחד מכתבים. יש פה דיון על היועץ המשפטי לכנסת שמקופח בגמלה שלו"
הודאתו של זוהר הפתיעה לאחר ששבוע קודם לכן עוד ניסה לטעון הפוך. "חקיקה זו היא חקיקה שהיא מדברת על כל יועץ משפטי שיהיה בכנסת ישראל מהיום והלאה ולכן הטענה שזו חקיקה פרסונלית היא טענת סרק", ציין. אבל החוק מתייחס לבעלי פנסיה תקציבית בלבד, כמו זו שינון זכאי לה, שיטה שיורשיו כנראה כבר לא ייהנו ממנה.
מהכנסת נמסר בתגובה: "הטענות מופרכות ואינן עולות בקנה אחד עם המציאות. היועץ מקיים בשם הכנסת מאבקים מול משרד האוצר ולכן לגורמים שם יש אינטרס לנסות לפגוע בו וביושרתו. החוק אינו פרסונלי, שכן הוא יחול על כל משפטן שייבחר לתפקיד שזכאי לפנסיה תקציבית ויש רבים כאלה בשירות הציבורי. הניסיון ליצור מראית עין של תלות של היועץ בחברי הכנסת הינו חסר יסוד. עם זאת ועל מנת למנוע לזות שפתיים, פנה היועמ"ש ליו"ר ועדת הכנסת וביקש שאם ההצעה תקודם, ייכתב במפורשות שהיא אינה חלה עליו".
יו"ר סיעת מרצ ח"כ אילן גילאון בתגובה לאישור החוק: "יש להוציא כל החלטה הנוגעת לשכר ותנאי עבודה מידיה של הכנסת, יש טעם לפגם במעורבות של אינטרסים פוליטיים בנושא כזה. יש לחזק ולעבות את הוועדה הציבורית שעסקה בנושא עד לאחרונה ולתת לה עצמאות מקצועית לקבוע את גובה ותנאי השכר של המערכת הפוליטית".