חוק "איסור צילום ותיעוד של חיילי צה״ל" עבר היום (רביעי) בקריאה טרומית בכנסת. החקיקה, שאותה יזם ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) תהיה נגד מי שיתעד חיילי צה"ל בתפקיד ויפיץ את החומרים, בכוונה לערער את רוח חיילי צה״ל ותושבי ישראל. על פי נוסח החוק, אם למפרסם יש כוונה לפגוע בביטחון המדינה - העונש יוכפל.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
אחרי ההתנגדות שהביע בתחילת השבוע היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לחוק המונע צילום של חיילי צה"ל בעת פעילות מבצעית, הושגה ביום ראשון פשרה בוועדת השרים לחקיקה והחוק הגיע היום למליאה. השרים הסכימו להחיל את החוק רק על מי שמתעמת עם החיילים ומפריע בפעילות ולא על כל צילום באופן גורף.
ההסכמה שאליה הגיעו בוועדת השרים, עוד לפני הפשרה שהושגה, היא שהחוק יעבור ויובא לקריאה טרומית ובהמשך יעבור שינויים. הפרסום על הכוונה של "ישראל ביתנו" לחוקק את החוק פורסמה לראשונה ב"החדשות".
על פי השינויים שיוכנסו בחוק, במקום מניעת צילום ינוסח החוק כך שהוא יאסור להכשיל חייל בעת מילוי תפקידו בדומה לחוק הקיים האוסר להכשיל שוטרים. החוק החדש יקבע עונש מאסר של עד שלוש שנים למכשיל חייל, בניגוד לשנת מאסר למכשיל שוטר בעת מילוי תפקידו.
במהלך חודש אפריל, יום לאחר הפצת הסרטון שבו נראים פעילי שמאל בגדר הגבול בעזה משתלחים בחיילים ומכנים אותם טרוריסטים, הודיע ליברמן כי יקדם את הליך החקיקה השנוי במחלוקת. הנושא כבר נמצא על שולחנו של שר הביטחון מזה מספר חודשים.
על פי החוק, תיאסר הפצת תכני הצילום ברשתות החברתיות ומסירתם לעיתונאים בתקשורת הממוסדת. גם העונש על ההפצה יעמוד על לא פחות מחמש שנות מאסר ובמידה והוכחה כוונה לפגוע בביטחון המדינה, עד עשר שנות מאסר.