פרסום ראשון: לאחר מספר חוקים שעלו במושב הקודם, הצעת חוק חדשה של חבר הכנסת מיקי זוהר (הליכוד) מבקשת לפגוע פעם נוספת ביכולת של התקשורת והציבור לבקר את אישי הציבור. ההצעה החדשה מקשה באופן משמעותי על כלי התקשורת השונים לדווח על חקירות של אישי ציבור.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
חבר הכנסת זוהר מציע גרסה משודרגת ומפותחת בהרבה של חוק ההמלצות. אם החוק הקודם קבע שלא ניתן לפרסם את המלצות המשטרה בתיקים של אישי ציבור אלא באישור היועץ המשפטי לממשלה, כעת ח"כ זוהר רוצה להרחיב את זה לכל חקירות המשטרה.
משמעות ההצעה היא שאם למשל נפתחת חקירה נגד איש ציבור, אסור יהיה לכלי התקשורת לפרסם זאת - אלא באישור מיוחד. זוהר משמיע את אותם הטיעונים שנשמעו בחוק ההמלצות, לפיהם אין סיבה לפגוע בשמו הטוב של פוליטיקאי עד שלא הוכחה אשמתו.
חבר הכנסת זוהר ביקש גם להחמיר את הקריטריונים לפתיחתה של חקירה משטרתית נגד איש ציבור. זוהר ביקש שחקירה כזו תיפתח רק במקרים שתשתית ראייתית מבוססת כבר נמצאת בידי המשטרה.
לטענת חבר הכנסת זוהר, החוק הוא חלק מהניסיונות להגן על חברי כנסת שפועלים נגד המשטרה. לשיטתו, אותם חברי כנסת נתונים לניסיונות חיסול של מערכת אכיפת החוק - כפי שלטענתו קרה במקרה של יו"ר הקואליציה לשעבר - דוד ביטן.
ח"כ מיכל רוזין ממרצ מסרה בתגובה: במקום שנבחרי הציבור ידרשו מעצמם סטנדרט גבוה יותר של שקיפות ואחריות לציבור, חבורתו של נתניהו עושה בדיוק את ההפך - הצעת חוק אחר הצעת חוק הם מנסים לחפות על פוליטיקאים מושחתים, פעם זה אמסלם, היום זה מיקי זוהר. אם נמשיך ככה, עד סוף 2019 הם יעלו הצעת חוק שמתירה לפוליטקאים למעול בכספי הציבור בפרהסיה".
בחודש דצמבר בשנה שעברה, בתום דיון מרתוני בכנסת חוק ההמלצות מעורר המחלוקת, עבר בקריאה שלישית עם רוב של 59 ח"כ בעד מול 54 מתנגדים. יום לאחר שאושר בכנסת "יש עתיד" והתנועה לאיכות השלטון הגישו עתירה לבג"ץ נגד החוק. בפנייה לבג"ץ דורשים העותרים לבטל את החוק, שאוסר על המשטרה לפרסם את המלצותיה בתום הליך חקירה, או לחילופין להחריג מתחולתו את חברי הכנסת ויתר נבחרי הציבור.