בממשלת ישראל מתרגשים מאוד ומרוצים ממעבר השגרירות האמריקנית לישראל מחר, אלא ששרי הממשלה, כך נראה - מעדיפים להשאיר את משרדיהם בתל אביב. במהלך ישיבת הממשלה היום (ראשון) הציע השר אלקין לאמץ החלטה שמשרדים ממשלתיים שלא יעברו לירושלים - ייקנסו. ההצעה נפלה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
השר לענייני ירושלים ניסה להעביר את ההחלטה לפיה יקוצץ תקציב המשרדים שלא יעבירו את כל יחידותיהם לירושלים, אך בשל התנגדו השרים היא נפסלה. לכן נראה כי רוב משרדי הממשלה יישארו, לפחות בזמן הקרוב בתל אביב.
בעבר הגישה עיריית ירושלים עתירה לבית המשפט העליון נגד משרד האוצר והשר כחלון בדרישה להעביר את משרדי משרד האוצר לירושלים גם כן. בעתירה מונה עיריית ירושלים יותר מ-163 יחידות ממשלתיות שממוקמות מחוץ לירושלים, כשרק 53 קיבלו אישור לכך על ידי ועדת חריגים. כלומר ישנן 110 יחידות מסונפות של משרדי ממשלה שעוברות על "חוק יסוד ירושלים", ועל החלטת הממשלה שהציבה כדד-ליין את שנת 2018 להעברת המשרדים לעיר הבירה.
להעברת משרדי הממשלה יש לא רק משמעות סמלית, אלא גם משמעות כלכלית: 2 מיליארד ו-300 מיליון שקלים הכנסות בחודש, 10,000 משרות והפסד ארנונה שנתי של 86,400,000 שקלים.
"אין שום משמעות לכך שירושלים היא בירת ישראל אם אין השקעה בתעסוקה, חינוך ובריאות", אמרה בתגובה להחלטה חברת הכנסת איילת נחמיאס ורבין מהמחנה הציוני. "זאת יכלה להיות שעתה הגדולה של הממשלה, לוודא שאין משרד ממשלתי שאינו פועל מהבירה, אולם הם מעדיפים סיסמאות וחגיגות על פני מעשים אמתיים.
גם המועמד לראשות עיריית ירושלים, עופר ברקוביץ' מסיעת "התעוררות" הגיב בחריפות לפסילת ההצעה. "מדובר בהחלטה אומללה של ממשלת ישראל, אשר פוגעת בירושלים, במעמדה ובפיתוחה הכלכלי", טען. "למעלה מעשור מהלך החזרת היחידות הממשלתיות מתעכב, ומשהגיעה הצעה ראויה להטיל סנקציות על משרדים שפועלים בניגוד לחוק, השרים דחו אותה. היום הוכח כי נשיא ארה"ב פטריוט ירושלמי רציני יותר מרבים מחברי הממשלה".