לאחר שעבר אתמול (ראשון) שינוי מהותי, צפוי החוק המונע צילום של חיילי צה"ל בעת פעילות מבצעית לעלות להצבעה במליאה, ביום רביעי, בקריאה טרומית. בעקבות כך, אספנו את הרגעים הבולטים מהשנים האחרונות בהם תועדו לוחמי צה"ל.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשנת 2014 תועד לוחם מג"ב בן דרי יורה למוות בנער פלסטיני בן 17 במהלך עימותים עם כוחות צה"ל בביתוניא ונשלח ל-9 חודשי מאסר בפועל. כשנתיים לאחר מכן, בשנת 2016, לוחם חטיבת כפיר אלאור אזריה תועד יורה במחבל מנוטרל בחברון. תחילה נגזרו עליו 18 חודשי מאסר, אך הרמטכ"ל קיצר את עונשו בארבעה חודשים.
בשנת 2017 תועדה הנערה הפלסטינית עהאד תמימי סוטרת לחייל צה"ל. היא נשלחה ל-8 חודשי מאסר בפועל. השנה, תיעדו עצמם פעילי שמאל בגבול רצועת עזה כשהם מגדפים את החיילים במקום ומכנים אותם "טרוריסטים".
אחרי ההתנגדות שהביע היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לחוק המונע צילום של חיילי צה"ל בעת פעילות מבצעית, הושגה פשרה בוועדת השרים לחקיקה. השרים הסכימו להחיל את החוק רק על מי שמתעמת עם החיילים ומפריע בפעילות ולא על כל צילום באופן גורף.
על פי השינויים שיוכנסו בחוק, במקום מניעת צילום ינוסח החוק כך שהוא יאסור להכשיל חייל בעת מילוי תפקידו בדומה לחוק הקיים האוסר להכשיל שוטרים. החוק החדש יקבע עונש מאסר של עד שלוש שנים למכשיל חייל, בניגוד לשנת מאסר למכשיל שוטר בעת מילוי תפקידו.
על פי החוק, תיאסר הפצת תכני הצילום ברשתות החברתיות ומסירתם לעיתונאים בתקשורת הממוסדת. גם העונש על ההפצה יעמוד על לא פחות מחמש שנות מאסר ובמידה והוכחה כוונה לפגוע בביטחון המדינה, עד עשר שנות מאסר.