נתניהו מתחזק משמעותית, לפיד נותר מאחור: אחרי ביקור טראמפ והחברות הקרובה שהפגין כלפי ראש הממשלה נתניהו, מפלגתו קוצרת את הפירות - ומטפסת בחזרה למקום הראשון בסקרים. סקר מכון "מדגם" של מנו גבע וד"ר מינה צמח בשיתוף איי פאנל שנערך עבור חדשות 2, מגלה כי לו הבחירות היו נערכות היום - נתניהו היה נבחר לקדנציה חמישית בראשות הממשלה, בפער גדול ממתחריו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על פי הסקר, נתניהו והליכוד זוכים ל-30 מנדטים - בדומה להישג מבחירות 2015: מדובר בעלייה של 8 מנדטים לעומת הסקר הקודם. חלק גדול מהמנדטים ששבים לליכוד מגיעים מיש עתיד ויאיר לפיד שיורדים דרמטית ומקבלים בסקר רק 22 מנדטים.
הרשימה המשותפת זוכה בסקר ל-13 מנדטים בדומה לכוחה כעת והמחנה הציוני שנקרע בפריימריז שסופם אינו ידוע עם 12 מנדטים בלבד. הבית היהודי בראשות בנט חווה ירידה איטית אךעקבית ורצופה בחודשים האחרונים ומקבל רק 9 מנדטים - אחד יותר מהמצב כיום.
ש"ס ויהדות התורה עם 7 מנדטים וכך גם כולנו, מפלגתו של שר האוצר כחלון ומפלגתו של שר הביטחון ליברמן. מרצ עם 6 מנדטים ושר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון לא עובר את אחוז החסימה.
חזרה של ברק מחזקת את העבודה, אבל לא מספיק
ומה קורה אם ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק מחליט לחזור לזירה ועומד בראשות המחנה הציוני? הוא מקבל רק 3 מנדטים יותר מהמצב הנוכחי - 15 מול 12, אלא שזה לא מספיק כדי לאתגר את נתניהו. 3 המנדטים האלה מגיעים מיאיר לפיד, ממרצ ו-1 מהימין.
כששאלנו מי מהמועמדים הכי מתאים לכהן כראש הממשלה, נתניהו מוביל בפער גדול מאוד: 35% מהנשאלים מעדיפים אותו, לפיד במקום השני עם 14%, אהוד ברק במקום השלישי עם 9%, יעלון עם 6%, בנט עם 5% והרצוג עם 4%.
כששאלנו האם הנשאלים בעד הסכם שלום המבוסס על פתרון שתי מדינות על בסיס קווי 67 עם שמירה על גושי ההתנחלות הגדולים, 47% השיבו שהם בעד, 39% התנגדו ו-14% השיבו שהם לא יודעים. עם זאת, ייתכן שהכללה של חלוקת ירושלים בסקר כזה הייתה מובילה להתהפכות של הנתונים.