ראש הממשלה בנימין נתניהו מתח הבוקר (חמישי) ביקורת על ההחלטה לבטל את שירת ההמנון בטקס הענקת התעודות לבוגרי הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית בירושלים, שפורסמה לראשונה בגלי צה"ל. "מדובר בשיא של התרפסות, ההיפך מגאווה לאומית", טען נתניהו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"ההחלטה בפקולטה למדעי הרוח של האוניברסיטה העברית היא מבישה", אמר נתניהו. "אנחנו גאים במדינה שלנו, בדגל שלנו, בהמנון שלנו, וזה רק מחזק את דעתי להעביר את חוק הלאום שאנחנו מובילים, כדי לעגן בחוק את הסמלים הלאומיים שהם כל כך יקרים לנו".
בהקלטות שפורסמו לראשונה בתכנית "בוקר טוב ישראל" בגלי צה"ל נשמעת עובדת משרד בפקולטה מסבירה כי ההמנון הלאומי לא יושמע בטקס הערב, בגלל מה שהגדירה "התחשבות בצד השני", כלומר בסטודנטים הערבים ואורחיהם שיגיעו למקום.
המהלך הזה, שמהלך דומה לו התרחש גם בטקס של השנה שעברה בפקולטה, עורר סערה בקמפוס. בריאיון בגל"צ תקף סגן השר אלי בן דהן (הבית היהודי) ואמר כי זו "בושה וחרפה. הם שכחו שישראל קודם כל יהודית ואחרי זה דמוקרטית. אולי נבטל גם את חוק השבות כי אין כזה שחל על ערבים". בן דהן קרא בעקבות הדברים לשנות את החוק: "מקווה שבנט יתערב בעניין ולא ייתן לזה להימשך".
מהאוניברסיטה העברית בירושלים נמסר כי "לא קיימת הוראת חוק ו/או הנחיה של המועצה להשכלה גבוהה בנוגע לשירת המנונים בטקסים אקדמיים, אי לכך אין שום בסיס לכל טענה מול האוניברסיטה העברית בנושא". באוניברסיטה הבהירו שבטקסים הממלכתיים - שירת ההמנון מנוגנת כמקובל אך בטקסים אקדמיים אין מחויבות לנגן את ההמנון.