משבר במגעים לכניסת המחנה הציוני לממשלה? בכירים המקורבים ליו"ר האופוזיציה יצחק (בוז'י) הרצוג דוחים את הטענות לפיהן הוא ונתניהו קרובים לסגירת התנאים לכניסת המחנה הציוני לממשלה. לטענתם, המחלוקות בנושא המדיני הקיימות בין השניים הן אלו שמעכבות את המגעים. "ביבי נבהל כנראה מהסמוטריצ'ים בסביבתו", אמרו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי מקורביו של הרצוג, הנושא המדיני היה ונשאר סלע המחלוקת המרכזי בינו לבן ראש הממשלה. לדבריהם, הדברים תקועים סביב חוסר היכולת לקדם את תכנית ההפרדה וסביב נושאים משמעותיים נוספים בתחום המדיני.
המקורבים מסבירים את חוסר ההיענות של נתניהו לפשרה בנושאים מדיניים ואומרים כי הוא "מפחד" משאר אנשי הימין בקואליציה. הרצוג מצדו סיפק אמש (שלישי) הסברים לרצונו לקדם את המגעים לכניסה לממשלת נתניהו. בסרטון שפרסם בחשבון הפייסבוק שלו הוא אמר כי "נאומו של הנשיא א-סיסי במצרים הוא נאום שאני מגדיר היסטורי ופורץ דרך", זאת לנוכח ההתנגדות העזה במפלגתו להצטרף לממשלה.
"אני חושב שיש כאן הזדמנות שאסור לנו להפנות לה עורף", הוסיף הרצוג. "צריך לדעת לנסות למצות אותה ולהבין האם ממשלת ישראל וראש הממשלה מוכנים למצות את ההזדמנות הזאת כדי למנוע עוד סבבים של שפיכות דמים".
"נדרש שינוי בהרכב הממשלה"
דבריו של א-סיסי אתמול, לא נאמרו בחלל ריק. ראש הממשלה נתניהו וא-סיסי מנהלים שיחות טלפון על בסיס שבועי כבר תקופה ארוכה. גורמים בסביבתו של הרצוג אמרו אתמול כי הם מקבלים מסרים מקואליציה אזורית כבר זמן רב, מסרים לפיהם מהלך מדיני עשוי להיות בפתח. אותם גורמים מדגישים כי בכדי לממש את המהלך, נדרש שינוי בהרכב הממשלה.
הנשיא המצרי עבד אל פתח א-סיסי ספג ביקורת קשה בעקבות נאום הפיוס שלו. מנהיג מפלגת אל-פדילה האסלאמית המצרית, מחמוד פתחי אמר כי "נאומו של סיסי היום אינו רק נאום של בגידה וריגול עבור הציונים אלא גם הכרזת מלחמה על העם המצרי".
הכנות לקראת הרחבת הקואליציה?
אתמול התקיים מרתון פגישות שארך בלשכת נתניהו בהשתתפות ראש הממשלה, מקרובו עורך הדין דוד שמרון, וכן השר יריב לוין. במקביל, נתניהו מכשיר את הקרקע בימין לכניסת המחנה הציוני.
מקורביו של רה"מ מסרו "כי בוצעה פנייה לליברמן אך היא טרם נענתה" - הצהרה שמשמעותה לבקש את "סליחת הימין" על כך שלמרות ההבטחות, הוא נאלץ ללכת עם המחנה הציוני. מהצד השני, במחנה הציוני, אנשי הרצוג הפעילו לחצים כבדים על חברי הוועידה. במסגרת מכבש הלחצים קוראים אנשי הרצוג לתמוך באחדות.
כעת ניתן רק להעריך מי יהיו בני בריתו של הרצוג בתוך מפלגתו: חבר הכנסת איתן כבל נחשב זרוע חזקה בדחיפה לאחדות. חברת הכנסת מירב מיכאלי טוענת כי היא נגד המהלך, אך לא מבהירה חד משמעית שלא תשב בממשלה, וכך גם חיליק בר. איתן ברושי הוא התומך הפומבי היחיד באחדות. חברי הכנסת רויטל סוויד, נחמן שי, מנואל טרכטנברג ואיילת נחמיאס ורבין, גם הם חלק מהמיעוט עליו סומך הרצוג. נחמיאס ורבין צייצה בתגובה להערכות הללו בחשבון הטוויטר שלה כי לא תיקח חלק בקואליציה.