החלטה רשמית על כניסת המחנה הציוני לממשלה טרם התקבלה, אך בשתי המפלגות כבר החלו הכנות מקדימות לקראת הצטרפות לשולחן הממשלה. לצד המגעים הקדחתניים והמתיחות הגוברת בתוך המחנה הציוני, עולה הנחה לפיה הרצוג אמור לקדם ועידה אזורית מדינית, זאת רקע הצהרתו של נשיא מצרים א-סיסי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
לאחרונה התקיים מרתון פגישות שארך בלשכת נתניהו בהשתתפות ראש הממשלה, מקרובו עורך הדין דוד שמרון, וכן השר יריב לוין. במקביל, נתניהו מכשיר את הקרקע בימין לכניסת המחנה הציוני. מקורביו של רה"מ מסרו "כי בוצעה פנייה לליברמן אך היא טרם נענתה" - הצהרה שמשמעותה לבקש את "סליחת הימין" על כך שלמרות ההבטחות, הוא נאלץ ללכת עם המחנה הציוני.
מהצד השני, במחנה הציוני, אנשי הרצוג מפעילים לחצים כבדים על חברי הוועידה. במסגרת מכבש הלחצים קוראים אנשי הרצוג לתמוך באחדות. למאמציו של הרצוג מצטרפת גם הצהרתו של נשיא מצרים עבד אל פתאח א-סיסי שקרא למפלגות בישראל להניע תהליך מדיני.
"פני הממשלה יהיו חייבים להשתנות"
אלא שהצהרתו של א-סיסי אינה עומדת בחלל ריק. גורמים בסביבת הרצוג אומרים שהוא וראש הממשלה מקבלים מסרים מקולאציה אזורית שאומרים כי "מתבשלת" מעין יוזמה מדינית. הם גם טוענים שבכדי לממש את המהלך, פני הממשלה להשתנות.
דברים אלו מקבלים תמיכה מהאירועים האחרונים מרצף הפגישות שהתקיים בקהיר, שהפכה לתחנה עמוסה. לאחרונה ביקר בבירת מצרים יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, ומחר צפוי גם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי להגיע לאזור.
ויתור על שר - בתמורה לפלג מצומצם
עניין נוסף שעומד על הפרק הוא הסכמתן של המפלגות החברות בממשלה לתרום שר אחד, בתמורה לכניסתו של פלג זעיר מהמחנה הציוני לממשלה.
בשלב זה הרצוג נסמך על תמיכתם של חברי הכנסת איתן כבל, זרוע מאוד חזקה בדחיפה לאחדות, ועל מרב מיכאלי שלא אומרת שלא תשב בממשלה. כמו כן הרצוג מחשב בכוחותיו גם את חיליק בר, איתן ברושי, רויטל סוויד, נחמן שי, מנואל טרכטנברג ואיילת נחמיאס ורבין.