האם בבחירות לכנסת ה-21 ישראלים שמתגוררים בחו"ל יוכלו להצביע משם? זה לפחות מה שבכוונת הליכוד ויהדות התורה לקדם בממשלה החדשה שצפויה לקום בשבוע הבא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מדובר ביוזמה שנתניהו מעוניין לקדם כבר שנים ארוכות - ושבמפלגה החרדית מאוד מעוניינים בה, כיוון שמעבר לים ישנם ישראלים חרדים רבים. שתי המפלגות סיכמו לקדם את ההצעה בממשלה ה-34 ומחר יהדות התורה תהיה הראשונה להצטרף לממשלת נתניהו הרביעית כשתחתום על ההסכם הקואליציוני.
עוד סיכמו הצדדים להקים צוות שיבחן את שינוי שיטת הממשל ודרכים לקידום חוק המפלגה הגדולה היא זו שמרכיבה את הממשלה לאחר הבחירות. בנוסף, ייתכן מצב שבו 57 ח"כים שיהיו חברים בממשלה הבאה יחתמו על יוזמה לרפורמה במערכת המשפט שצפויה להחליש את מעמדו של בית המשפט העליון.
מפלגה נוספת שצפויה לחתום מחר על ההסכם הקואליציוני ולהיכנס לממשלה היא "כולנו" של משה כחלון. עם זאת, נתניהו סירב להיענות לדרישה נוספת של כחלון - ולא יצרף את ח"כ יואב גלנט לקבינט המדיני-ביטחוני.
המכשולים האחרונים במו"מ הקואליציוני: דרישות הבית היהודי וש"ס
בניגוד לשתי המפלגות הללו, המגעים עם המפלגות האחרות שעתידות להיכנס לממשלה - ש"ס, הבית היהודי וישראל ביתנו עדיין נמשכים: מפלגתו של בנט מטילה וטו מוחלט על העברת משרד הדתות לש"ס, ואילו יו"ר ש"ס אריה דרעי מעוניין בשלושה תיקים עבורו: כלכלה, דתות - ומשרד נוסף. עוד מעוניין דרעי במינויו של ח"כ יצחק כהן לשר במשרד האוצר.
ההסכמים אמורים להיחתם סופית בשבוע הבא - עד יום רביעי, הוא המועד האחרון להצגת הממשלה החדשה. אלא שייתכן שהמעמד החגיגי יידחה בחמישה ימים נוספים, לתחילת השבוע השני של מאי.