ממשלת נתניהו הרביעית בדרך: לאחר שמליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה שנייה ושלישית את תיקון החוק שמאפשר את הגדלת מספר השרים - נסללה הדרך להשבעת הממשלה. מחר בשעה 19:00 תכונס במליאת הכנסת ישיבה חגיגית שבה יציג נתניהו את ממשלתו. בשעות הערב המאוחרות צפויה ההשבעה וממשלת ישראל ה-34 תצא לדרך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מיד עם ההצבעה בעד הרחבת הממשלה במליאת הכנסת, החל ראש הממשלה נתניהו בסבב שיחות עם אנשי הליכוד במהלכו יודיע להם על תפקידיהם בממשלה. על פי ההערכות במערכת הפוליטית, 11 תפקידי שרים כבר נקבעו ועל המקום האחרון מתמודדים ארבעה - דני דנון, צחי הנגבי, ציפי חוטובלי ואופיר אקוניס. מי מהם שלא ימונה לשר צפוי לקבל פיצוי של ראשות ועדה או סגנות שר.
השרים המכהנים משה יעלון, סילבן שלום, יובל שטייניץ, גלעד ארדן וישראל כץ צפויים להמשיך בתפקידי שר. עוד צפוי נתניהו למנות לשרים את יריב לוין וזאב אלקין, שהובילו את המשא ומתן להרכבת הממשלה, וכן את בכירות הליכוד מירי רגב וגילה גמליאל. גם לחברי הכנסת חיים כץ ובני בגין יש הבטחות מנתניהו.
ארדן שוקל את דרכו בממשלה?
מוקד העניין הליכוד כרגע הוא התפקיד המיועד לשר גלעד ארדן - מהדמויות הבולטות והמרכזיות במפלגת השלטון. ארדן כבר הבהיר כי הוא מעוניין לקבל תוספת לתפקיד שר הפנים, לאחר שמינהל התכנון הוצא ממנו לבקשת משה כחלון, וביקש לכלול במשרד גם את ביטחון הפנים - אך הדבר לא צפוי לצאת אל הפועל.
ארדן אף הציע לראש הממשלה למנות אותו לתפקיד שר החוץ בכפוף להתחייבות פומבית לעזוב את התפקיד אם תורחב הממשלה, אך נתניהו סירב לבקשה. עקב כך שוקל כרגע ארדן את המשך דרכו בממשלה.
על מנת לרצות מספר גדול ככל האפשר של אנשי הליכוד, נתניהו עשוי להחליט על פיצול מספר מהתיקים. כך למשל תיק האסטרטגיה והמודיעין עשוי להתפצל, כשחציו יינתן לכץ וחציו האחר לבני בגין.
דנון: "מקומי בממשלה מובטח"
דנון, שמכהן כיו"ר מרכז הליכוד ודורג במקום התשיעי ברשימת המפלגה, אמר היום בשיחה עם חדשות 2 כי "אין לי ספק שמקומי בממשלה מובטח - לגבי התפקיד עדיין לא קיבלנו הודעה מראש הממשלה". למרות סכסוכי העבר עם נתניהו, שאף פיטר אותו מתפקיד סגן שר הביטחון, דנון משוכנע שמערכת היחסים בין השניים טובה: "עברו הרבה מים בירדן מאז".
בשעות הצהריים הצליחה קואליציית 61 חברי הכנסת להעביר את הצעת החוק להרחבת הממשלה ברוב של 61 תומכים מול 59 מתנדים. ההצעה אושרה בקריאה שנייה ושלישית לאחר שנדחו ההתנגדויות שהגישה האופוזיציה.