הבוקר (ראשון) תדון הממשלה בייצוא של קנאביס רפואי: על פי הערכות, האישור אכן יינתן ובכך ייצא לדרך באופן רשמי המהלך שצפוי להניב בכל שנה סכומים של מאות מיליוני שקלים. בייצוא תומכים משרדי החקלאות, המשפטים, הבריאות והאוצר. גם המשרד לביטחון הפנים הביע נכונות לאישור, לאחר שנחקק חוק שמעניק לו תקציבים וסמכויות שנועדו למנוע זליגה. על רקע הדיון, זינקו מניות חברות הקנאביס בימים האחרונים בממוצע של סביב 25%.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
עם זאת, הייצוא שעומד על הפרק הוא רק של מוצרים העומדים בכללי הרפורמה החדשה, כלומר גידולים בתקני GAP, וייצור בתנאי GMP. מבין החברות שכבר מגדלות קנאביס רפואי ויש להן זיקה לחברה נסחרת, החברות BOL ואינטרקיור (קנדוק) הן בעלות תקני גידול, אך החברות תיקון עולם, בטר קנאביס (וייטסמוק), טבע אדיר ופרמוקאן (מדיקל קומפריישן) עדיין לא הסדירו את התקן ועלולות לאבד את הרישיון אם לא יעשו זאת עד סוף מרס.
באשר לעיבוד הצמח, היום רק לחברות פנאקסיה ו-BOL. החברות החדשות בשוק - כמו טוגדר, היי פארמה, קנאשור, יו ניבו - עדיין לא השלימו את הקמת החוות / מפעלים שלהן ולכן עדיין אין להן אישורים, אך כולן מכוונות לתקינה החדשה. רוב החברות הללו פועלות במרץ להקים פעילות בינלאומית שאינה תלויה בייצוא, וביניהן אינטרקיור, טודר, בטר קנאביס, פארמוקאן.
שוק הקנאביס הולך ומתעצם - ובמקביל הופך גם לגלובלי. בין המדינות שמייבאות כיום קנאביס רפואי עם THC (החומר הפסיכואקטיבי העיקרי בצמח) ניתן למצוא את גרמניה, קנדה, צ'כיה, הולנד ודנמרק. לגבי קנדה המצב החוקי לא לגמרי ברור, אך בפועל אין כיום ייבוא למדינה, שאישרה באופן סופי לגליזציה מלאה גם לשימוש חופשי בקנאביס לאזרחיה לפני שלושה חודשים.
יש גם מדינות שאינן מתירות לייבא קנאביס עם THC, אלא עם CBD בלבד, חומר פעיל נוסף בצמח שאינו "ממסטל" ונחשב לכזה שיבכולת להקל על כאבים ומונע דלקות. על פי ההערכות, המחיר של קנאביס שמפותח וגדל בישראל יהיה תחרותי בהשוואה למחירי הייצור המקומי, בעיקר במדינות עם אקלים קר יחסית.