המערכת הפוליטית לא נשארה אדישה לסדרת הכתבות "מפוצלים" של דני קושמרו וברהנו טגניה, שיצאו למסע בין אלפי בני הפלאשמורה והציגו את בני המשפחות שממתינים לאישור לעלות. הדי סדרת הכתבות ששודרה במהדורה המרכזית והציגה את התנאים הקשים והעוני לצד התקווה להגיע לישראל, הגיעו עד לראש הממשלה נתניהו שהתחייב להמשיך וליישם את החלטת הממשלה להעלאת שארית יהודי אתיופיה לישראל.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
ממפלגת הליכוד מסרו כי ראש הממשלה נתניהו נפגש עם ח"כ אברהם נגוסה ואישר את התחייבותו להמשיך וליישם את החלטת הממשלה להעלאת שארית יהודי אתיופיה לישראל. "אנחנו נלחמים בגזענות ואני מחויב אישית להמשיך בשילובם המלא של בני העדה האתיופית בחברה הישראלית", אמר נתניהו.
בכחול לבן מסרו כי "אנו מכירים במורכבות הבעיה ומתכוונים לבחון אותה ולפתור אותה מיד עם תחילת כהונתנו כדי למנוע סחבת ועינויי נפש של הקהילה ובני המשפחות המעורבות".
גם במפלגת העבודה התייחסו לסדרת התחקירים. "יהודי אתיופיה הם דם מדמנו, אחים שלנו. הסירוב להעלות אותם הוא גזענות לשמה. אנחנו נאבק להעלאה מידית של כל יהודי אתיופיה שממתינים באדיס ובגונדר", נמסר מהמפלגה. מהמפלגה נמסר גם כי ח"כ שלי יחימוביץ' נאבקת על כך שנים. "לא משאירים אחים מאחור", הוסיפו.
ממפלגת מרצ נמסר כי "קריעת המשפחות היא פשע גזעני שאסור בשום אופן לקבל והוא נולד בגלל המונופול של הרבנות האורתודוקסית". המפלגה הוסיפה כי ישראל חייבת להפסיק להשלות את קהילת הפלשמורה".
ממפלגת ישראל ביתנו נמסר כי עוד בשנת 2015 תמכו בהחלטה להעלאת בני הקהילה. "מפלגת ישראל ביתנו באופן מסורתי מקדמת ובעד נושאי עלייה וקליטה", מסרו והוסיפו כי בתור שר החוץ, אביגדור ליברמן מינה לראשונה יוצאת אתיופיה לתפקיד שגרירה.
מפלגת כולנו מסרה גם היא שתפעל למען עלייתם של שארית יהודי אתיופיה: "נפעל במרץ למען קליטתם המיטבית של העולים, בכלל זה בצמצום פערים בחינוך, בתעסוקה ובדיור, בדגש על דיור ציבורי עבור הזכאים לכך". עוד הוסיפו כי לממשלת ישראל יש אחריות מוסרית, ערכית ויהודית לסיים את הטרגדיה הזו של קריעת משפחות בין שני עולמות.
מפלגת גשר הביעה גם היא תמיכה בהעלאתם לישראל. "יש להפסיק את העיכובים והסחבת הבירוקרטית ולקיים את העלייה שהתקבלה בהחלטת ממשלה 716. העוול שנעשה למשפחות, כפי שחידדה סדרת הכתבות בערוץ 12 מהווה אי צדק שיש לתקן כפי שקבעה הממשלה בהחלטות הרבות שקיבלה בנושא, אך למרות זאת אף אחת מהן לא בוצעה".
מפלגת "זהות" טענה כי הרב הראשי לישראל, הרב עמאר שחקר לדבריהם את נושא הפלשמורה, פסק כי אין להטיל ספק ביהדותם והם זכאים לעלות לארץ, "ובמקרים מסופקים יש לגיירם גיור לחומרא".
לעומת תגובות תומכות, באיחוד מפלגות הימין הביעו הסתייגות מהסוגיה ואמרו כי מדובר בנושא מורכב ומסובך. "הממתינים כיום באתיופיה לעלייה אינם יהודים אלא מוגדרים כ'זרע ישראל' ובני עדת הפלשמורה. במסגרת ועדה ממשלתית שבחנה את הנושא בשנת 2014 נחשף כי הוגשו כ 50 אלף בקשות לאיחוד משפחות. ברור שאין התכנות עם כל הצער שבדבר לאשר אותם". עוד הוסיפו כי "אין ספק שישנם מקרים פרטניים קורעי לב כפי שהוצגו בסדרת הכתבות", ולכן לטענתם ימליצו לבחון כל בקשה לגופה ובאופן פרטני.
לפי שעה, מפלגת ש"ס לא מסרו את התייחסותם לסדרת הכתבות, אך במהלך הפרק הרביעי בסדרה אריע דרעי מוצג כשהוא אומר: "משרד הקליטה יהיה הבית של העולים מאתיופיה. מגיע גם להם שיהיה להם משרד הקליטה. שיתחילו לדבר שם צרפתית ואמהרית ושפות אחרות", אמר דרעי בפני הקהל, ואחר כך הוסיף מול המצלמה את התייחסותו לבני הפלאשמורה: "אנחנו מעלים כל שנה, העלנו השנה עוד אלף לפי החלטת הממשלה".