אין כמעט פוליטיקאי שיכול לשרוד לאורך זמן בלי כסף במערכת הפוליטית, ומי שלא יכול להביא מהבית צריך להביא מבחוץ - לגייס תורמים. עד הבחירות האחרונות, המדינה מימנה את המפלגות בבחירות הכלליות אבל המתמודדים בפריימריז היו צריכים לממן בעצמם את הקמפיין. אמש (שני) הכנסת אישרה כי המדינה תממן את המתמודדים - מי באמצעות הלוואה ומי דרך מענק - על מנת שלא יצטרכו לבקש כסף מתורמים. איך זה ישפיע בפועל? בחודש אוגוסט חברי כנסת בעבר ובהווה סיפרו לחדשות 2 על הקשיים בגיוס כספים - והתחושה שבעלי ההון ידרשו מהם תמורה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אתה עושה חוגי בית בדרך כלל ובסוף מבקש תרומות", סיפרה אז יולי תמיר, לשעבר ח"כית מטעם מפלגת העבודה. "זה מביך לבוא לאנשים לבקש כסף, אפילו שלהיבחר זה דבר טוב, זה לא נעים".
"אני לא אוהב לבקש טובה מאף אחד אף פעם ומי שעושה לי טובה אני מרגיש מחויב אליו, לא משנה מאיזה סוג", סיפר אז ח"כ דודי אמסלם מהליכוד. "בשיח על הכסף אתה מרגיש שמתחיל איזשהו משא ומתן, אני במקרים האלה לא לקחתי והתרחקתי", הוסיפה תמיר.
על פי הנתונים יותר מחצי מהתרומות הגיעו עד כה מחו"ל. שלי יחימוביץ' לדוגמא הרגישה גם שהשיטה הנוכחית בעייתית ובארבעת הקמפיינים האחרונים שלה פנתה למימון המונים. "אני חייבת לתורמים שלי, אבל אני חייבת לאלפי אנשים שמימנו לי את הקמפיין ולא לעשרה אנשים שהוציאו בוחטה מהכיס ומרגישים שיש להם איזשהי בעלות עלי", היא נימקה.