ממשלת נתניהו הרביעית נכנסה היום (ראשון) ליממה המכריעה, שבסופה אולי נדע אם ישראל בדרך לעוד מערכת בחירות. הקדמת הבחירות תעלה לא מעט כסף למשק הישראלי, ניסינו לבדוק כמה זה יעלה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לצורך השוואה, מניתוח הצעת התקציב של ועדת הבחירות המרכזית על ידי מרכז המחקר והמידע של המחלקה לפיקוח תקציבי בכנסת עולה שהצעת התקציב לכנסת ה-18 הייתה 206.8 מיליון שקלים ואילו בבחירות לכנסת ה-19 הצעת התקציב הייתה כבר 246.8 מיליון שקל - גידול של כ-19.3%. אלה רק ההוצאות הישירות של הכנסת למערכת הבחירות.
יו"ר התאחדות התעשיינים שרגא ברוש הסביר ל"החדשות" Online כי מהלך של הקדמת בחירות פוגע במשק. "זה עוצר את כל התהליכים", סיפר וציין שמהלך מסוג זה מכניס את המשק להקפאה. "זה מייצר התייקרות מיותרת, מצד שני זו הפוליטיקה בישראל. בעשר השנים האחרונות כבר חווינו נדמה לי 4 או 5 מערכות בחירות".
"אנחנו לא יכולים להתקדם לשום מקום, אי אפשר ליזום דברים", ציין. "אין כנסת. יש גם את העלות של מערכת הבחירות, עלות ישירה של מיליארדים".
שרגא הסביר שהבעיה בהקדמת בחירות היא חוסר היציבות וחוסר אפשרות לנהל את המשק. לכן, הוא אומר שאם כבר מחליטים על בחירות, עדיף שיצאו לפועל כמה שיותר מהר. "ככל שהבחירות יתקיימו יותר מהר, אז אי הוודאות ותקופת המבוכה תהיה יותר קצרה", אמר. "ברור שאם נגזר עלינו בחירות היינו רוצים מהר מאוד שזה יתחיל וייגמר. עדיף שיהיה כמה שיותר מהר".