שר הביטחון אביגדור ליברמן החליט הערב (חמישי) על מינוי צוות מקצועי לצורך גיבוש תזכיר חוק גיוס החרדים לצה"ל. ליברמן הבהיר: "מדובר בנושא יותר מדי חשוב מכדי שיהפוך לכלי פוליטי לאיסוף קולות, את החוק יגבשו אנשי המקצוע הבכירים ביותר בצה"ל ובמשרד הביטחון". בחודש ספטמבר האחרון ביטל בית המשפט העליון את התיקונים שהכניסו החרדים לחוק הגיוס וטענו כי "ההסדר בלתי מידתי ובלתי חוקתי".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בראש הצוות המקצועי יעמוד היועץ המשפטי למערכת הביטחון, עורך הדין איתי אופיר, ויהיו חברים בו אכ"א, הפרקליטות הצבאית, הרבנות הצבאית והאגף הביטחוני-חברתי במשרד הביטחון. הצוות ישלים את עבודתו וצפוי להגיש הצעת תיקון חקיקה לאישור משרד הביטחון.
ליברמן הוסיף: "לנגד עיניהם תעמוד אך ורק טובת המדינה והציבור בישראל, ללא רעשי רקע וללא התערבות פוליטית".
לפני כחצי שנה: בג"ץ ביטל את תיקון חוק גיוס החרדים
בית המשפט העליון החליט בספטמבר שנה שעבר לקבל את העתירה נגד חוק הגיוס ולהורות על ביטולו בתוך כשנה. מדובר בתיקון לחוק שחוקקו המפלגות החרדיות בשנת 2015, תיקון שעל פי קביעת בג"ץ "בלתי מידתי ובלתי חוקתי". "כשבוחנים את הוראות ההסדר נדבך על גבי נדבך מתברר כי קיים כשל עמוק ביכולתו לממש את המטרה של צמצום משמעותי של אי השוויון בחלוקה בנטל השירות הצבאי", נכתב בהחלטת השופטים.
"בפסק הדין שניתן, קבעו כל השופטים כי הסדר הגיוס החדש פוגע בשוויון", נכתב בהחלטת בית המשפט. "שמונה מבין תשעת השופטים בהרכב קבעו כי הסדר הגיוס החדש נכשל כבר
במבחן המידתיות הראשון, מבחן הקשר הרציונאלי, שעניינו ההתאמה בין ההסדרים בחוק לבין תכליתו".
חוות הדעת המרכזית אותה כתבה הנשיאה נאור, קבעה כי הסדר הגיוס החדש שניסחה הממשלה בשנת 2015 פוגע בשוויון בצורה עמוקה באופן המקיים פגיעה בזכות החוקתית לכבוד האדם. "ההסדר לוקה בחלק ניכר מהפגמים האינהרנטיים שמהם סבל הסדר הגיוס הקודם, שהובילו לקביעה כי הוא אינו חוקתי", נכתב.