הבשורה להורים הטריים בדרך: ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (רביעי) את הצעת החוק של ח"כ רחל עזריה (כולנו), שתאריך את חופשת הלידה בשבוע - יוזמה שפורסמה לראשונה על ידי כתבתנו יונה לייבזון, בעקבות ההסכמות שהושגו בין האוצר לבין מובילות המחאה. גם מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הרפורמה בחופשת הלידה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
אם החוק יאושר סופית בכנסת, הוא ייכנס לתוקף כבר במהלך שנת 2017 וחופשת הלידה תעמוד על 15 שבועות. במקביל, הצוות שהוקם במשרד האוצר בנושא ימשיך לעבוד ולבחון הארכה נוספת במהלך חצי השנה הקרובה.
שר האוצר כחלון כבר הקצה תקציב לנושא ואמר: "מדובר בהקלה על ההורים העובדים". ח"כ עזריה הוסיפה: "יש כאן בשורה לכל ההורים בישראל".
ההצעה כוללת הקלות נוספות ליולדות: כך, למשל, אמהות שיבחרו להאריך את חופשת הלידה למשך חצי שנה עדיין יוכלו ליהנות מהנחה במעונות היום עבור ילדיהם הנמצאים בהם. כיום, אמהות מוגדרות כלא עובדות לאחר 14 שבועות חופשה, דבר השולל מהן את ההנחה.
גם האבות הטריים צפויים ליהנות מהרפורמה החדשה: כך, למשל, בני זוג של סטודנטיות שילדו יוכלו לנצל את חופשת הלידה שלהן במידה והן לא עובדות, ונאלצות לשוב ללימודים עוד בטרם שנגמרה חופשת הלידה שלהן.
בנוסף, הזמן המינימלי לניצול חופשת לידה לאבות יירד משלושה שבועות לשבוע בלבד, מה שיאפשר לרבים יותר מהם לנצל את ההזדמנות להשתתף בה.
לדברי שר האוצר כחלון, "אנחנו ממשיכים במאבק על שיפור רמת החיים של ההורים והאזרח העובד בישראל. הארכת החופשה היא צעד מבורך ובשורה עבור כל האמהות והאבות. נמשיך במאבק ביוקר המחייה, בצמצום הפערים החברתיים ובפעולות שיגדילו את רווחתם של כלל העובדים בישראל".
יו"ר ועדת הרפורמות, ח"כ רחל עזריה (כולנו), אמרה בשבוע שעבר כי "יש כאן בשורה לכל ההורים בישראל: שיעור הילודה בישראל הוא הגבוה ביותר ב-OECD, וגם שיעור הנשים המועסקות הוא מהגבוהים באיחוד - אולם שוק העבודה אינו מותאם לכך ששני בני הזוג עובדים. הרפורמה תאפשר יותר זמן לתינוקות עם הוריהם, כאשר המחקרים מראים שכל שבוע בתקופה הזו משמעותי להתפתחות התינוק. זו השקעה לטווח הרחוק לחברה הישראלית", סיכמה.
קרן מרציאנו דווקא לא מתרשמת: "הארכת חופשת הלידה - צעד פופוליסטי"