המשבר בממשלה ייפתר? לאורך היום נעשו ניסיונות בין אנשי נתניהו וכחלון לפתור את משבר התאגיד, כשהצדדים בחנו את האפשרות להקים גוף חדש במקום התאגיד שיהיה מעין הכלאה שיכלול אלמנטים משני הגופים – התאגיד ורשות השידור.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הבעיה היחידה שניצבת בין שני הצדדים כעת היא חוסר הסכמה בנוגע לאיזונים: נתניהו רוצה שמודל הפיקוח יהיה דומה יותר לרשות השידור, בעוד כחלון רוצה שזה יהיה דומה יותר לתאגיד - והצדדים רוצים לבחון אפשרות שהמודל יהיה שילוב בין השניים.
גורם בליכוד אמר רק הערב כי "בניגוד לטענות בתקשורת, ראש הממשלה לא הסכים לשום מתווה בנושא התאגיד". הבוקר פורסם ב"ידיעות אחרונות" כי נתניהו הסכים להשארת התאגיד בתמורה להדחת מנהליו - אלדד קובלנץ וגיל עומר - ושינוי מודל הפיקוח עליו.
אמש, אחרי יום סוער במיוחד במערכת הפוליטית בעקבות העימות בין נתניהו לכחלון והדיבורים על בחירות, נערכה פגישה לילית בתל אביב בין השר יריב לוין למנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד בניסיון לפתור את המשבר. לאחר הפגישה אמרו שני הצדדים כי הייתה "אווירה טובה ורצון משותף למצוא פתרון". השניים סיכמו להמשיך בהידברות.
עוד לפני ניסיונות הגישור הבהיר אתמול ראש הממשלה נתניהו כי כוונותיו באשר לפירוק התאגיד והאפשרות של הליכה לבחירות רציניות. "לא הבנתם אותי נכון ב-2014 ואתם לא מבינים אותי נכון גם עכשיו", אמר נתניהו בשיחות עם מקורביו.
"אתם מספרים כל הזמן שכל מה שאני רוצה זה שלטון, אבל במבחן התוצאה, הייתי מוכן לוותר אז כשראיתי שאני לא מצליח להשיג כלום, וגם עכשיו - כי הנושא היקר ביותר לליבי הוא התקשורת", הוסיף ראש הממשלה.
את דרישתו מסביר נתניהו בכך שהוא דואג למאות עובדי רשות השידור שיפוטרו בשל המהלך, אך אנשיו של שר האוצר כחלון משיבים אש. "איפה הייתה החמלה הזאת על העובדים המסכנים שפוטרו בחיפה כימיקלים? או מפוטרי הדרום?", אומרים מקורביו של שר האוצר.