ועדת האתיקה של הכנסת הודיעה אתמול (שני) על הרחקתם של שלושת חברי הכנסת מבל"ד - חנין זועבי, באסל גטאס וג'מאל זחאלקה - בעקבות התלונות הרבות שהוגשו על פגישתם עם משפחות המחבלים. למרות ההודעה הדרמטית, לא מדובר בפעם הראשונה בה משעה הוועדה ח"כים ממליאת הכנסת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ח"כ זועבי, שהורחקה אתמול לתקופה של ארבעה חודשים, הורחקה ממליאת הכנסת עוד במאי 2010, לאחר שהשתתפה במשט לעזה. ועדת האתיקה קבעה כי זועבי פגעה פגיעה חמורה בכבוד הכנסת ובאמון הציבור בכנסת, אך הסתפקה בהרחקתה למשך שבועיים מאחר וטענה כי אין בידיה ראיות מבוססות לכך שזועבי ידעה מראש על האלימות המתוכננת נגד חיילי צה"ל.
לאחר מכן הורחקה זועבי פעם נוספת מהמליאה, הפעם לתקופה ממושכת של כשישה חודשים, זאת בעקבות אמירתה כי חוטפי שלושת הנערים ב-2014 אינם טרוריסטים.
גם לח"כ אחמד טיבי נושא ההרחקות ממליאת הכנסת אינו זר. טיבי הורחק בינואר 2012 לשבוע לאחר שבמסגרת "נאומים בני דקה", כינה את ח"כ אנסטסיה מיכאלי במספר כינויים מעליבים. לאחר מכן, במרס 2013 שפך טיבי מים על ההסכמים הקואליציוניים ביום הצגת הממשלה והושעה מניהול ישיבות הכנסת כסגן יו"ר הכנסת למשך חמישה חודשים.
בינואר 2012 הורחקה חברת הכנסת דאז אנסטסיה מיכאלי ממליאת הכנסת למשך חודש, לאחר ששפכה מים בפניו של מי שהיה אז סגן יו"ר הכנסת, ראלב מג'אדלה. בנובמבר 2013 כבל עצמו ח"כ מאיר פרוש לדוכן הנואמים כמחאה על דיון בגיוס תלמידי ישיבות והורחק מהמליאה לשבועיים.
תופעת ההרחקה אינה ייחודית לשנים האחרונות ועוד בשנת 2003 הורחק ח"כ מיכאל גורלובסקי לארבעה חודשים לאחר שהצביע הצבעה כפולה, גם בשמו של ח"כ גלעד ארדן שכלל לא ישב במושבו בעת ההצבעה. מאוחר יותר הודה גורלובסקי ביוזמתו במעשים שעשה, וייחס אותם לבלבול.