אחרי הסערה הגדולה שעוררו הח"כים הערבים שנפגשו עם משפחות מחבלים במזרח ירושלים, דנים היום (שני) בכנסת בקריאות להענישם. המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עדכן בוועדת הכנסת לגבי הבדיקה שנפתחה בנושא ואמר כי המשטרה אוספת מידע על המפגש. מאוחר יותר ועדת האתיקה תדון ביותר מ-450 תלונות שהוגשו נגד אנשי בל"ד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ועדת האתיקה צפויה להתכנס במהלך היום באופן חריג בעקבות מאות הקובלנות שהוגשו נגד חברי הכנסת מבל"ד: חנין זועבי, באסל גאטס וג'מאל זחאלקה, הנמנים עם סיעת הרשימה המשותפת. בין מגישי הקובלנות: חברי כנסת מהקואליציה, ראש הממשלה בנימין נתניהו ומשפחות שכולות.
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, הגיע לדיון בוועדת הכנסת ומסר פרטים על הבדיקה שעליה הורה היועץ אביחי מנדלבליט. "יש הבחנה מהותית בין מה שבעייתי במישור הציבורי, לבין מה שבעייתי במישור המשפטי", אמר נזרי והסביר כי עצם המפגש בין הח"כים הערבים למשפחות המחבלים הוא פסול במישור הציבורי, אך לא ברור שיש בו גם עבירה פלילית.
"היועץ המשפטי קיבל מספר תלונות בעקבות המפגש וכדי שנבחן את זה ונחליט אם יש עבירה פלילית ביקשנו מהמהשטרה לאסוף את המידע", אמר נזרי. "יש לבדוק אם הייתה שם קריאה למעשי טרור או שיבוח מעשים כאלו, אבל בשביל להרשיע בפלילים, זה לא מספיק שיהיה שבח או אהדה טרור אלא שגם תהיה אפשרות ממשית שהדברים יובילו למעשים".
לאחר שאתמול הצהיר ראש הממשלה נתניהו כי יקדם חקיקה שתאפשר לנקוט צעדים נגד מעשים מסוג זה מצד ח"כים בעתיד התכנסה היום הנהלת הקואליציה ואחשר פה אחד את הצעת החוק שתאפשר השעיה של ח"כ ללא שכר ואף הדחה מהמשכן לצמיתות - ברוב של 90 חברים. גורמים בקואליציה הבהירו כי יעבירו את הצעת החוק לחקיקת בזק, מתוך כוונה לאשר אותו בתוך שבועיים.
ההצעה שיזם ראש הממשלה דורשת רוב מיוחס של שלושה רבעים מחברי הכנסת, שעונה על מנגנון דומה לזה שקיים כיום בחוק. במסגרת החוק ניתן להשעות את נשיא המדינה ויושב ראש הכנסת ברוב של 90 חברים.
מלבד הפעולות בכנסת, היועץ המשפטי לממשלה החליט לפתוח בבדיקה ראשונית של הנושא בעקבות פניות שקיבל. מנדלבליט הורה למשטרה להעביר לו את כל המידע העובדתי בנושא - "על מנת שיוכל להידרש לדברים". מנדלבליט הדגיש כי עד העברת החומר לעיונו, לא יבוצעו פעולות נוספות.