סערת פגישת חברי בל"ד עם משפחות המחבלים: היועץ המשפטי לממשלה החליט לפתוח בבדיקה ראשונית של הנושא בעקבות פניות שקיבל. מנדלבליט הורה למשטרה להעביר לו את כל המידע העובדתי בנושא - "על מנת שיוכל להידרש לדברים". מנדלבליט הדגיש כי עד העברת החומר לעיונו, לא יבוצעו פעולות נוספות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מוקדם יותר היום קיים ראש הממשלה נתניהו דיון עם ראשי מפלגות הקואליציה וסיכם על גיבוש הצעת חוק שתאפשר השעיית חבר כנסת. על פי ההצעה, הכנסת תוכל להשעות חבר בה בגין התנהגות שאינה הולמת ברוב מיוחס של 90 חברי כנסת. מדובר במנגנון דומה לזה שקיים כיום בחוק להשעיית נשיא המדינה ויושב ראש הכנסת.
בריאיון למהדורה המרכזית התייחס הערב יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה לביקור חברי בל"ד ולצעדים שנוקט נתניהו. "מדובר בנושא הומניטרי ממדרגה ראשונה, קבורה היא זכות אדם בסיסית ביותר", אמר בנוגע לניסיון של חברי הכנסת לסייע למשפחות המחבלים להביא את בניהם לקבורה.
"לפגוע ביהודי בשל היותו יהודי זה מעשה פסול וראוי לכל הוקעה", אמר. "אני נגד פגיעה בחפים מפשע מכל צד, כל הנרצחים הם הנפגעים של הכיבוש הארור הזה. נתניהו עושה מסע דה-לגיטימציה נגדנו".
במהלך ישיבת הממשלה הבוקר התייחס נתניהו לסערה. "אני מאמין שרבים מאזרחי ישראל אינם חשים שחברי הכנסת הללו מייצגים אותם", אמר. "אנחנו עושים מאמצים גדולים, משקיעים השקעה גדולה כדי לשלב את האזרחים הערבים בחברה הישראלית, והם עושים את ההיפך הגמור, הם בונים חומות של שנאה".
נתניהו ציין כי שוחח עם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, וכי הוא ביקש ממנו לבחון נקיטת צעדים משפטיים נגד חברי הכנסת מבל"ד. "אני אבקש לבחון שינויי חקיקה חדשים ומחוזקים שיאפשרו לנו לגרום לכך שמי שפועל בכיוון זה - לא יכהן בכנסת ישראל", הבהיר נתניהו. מחר תתכנס ועדת האתיקה לדון בנושא.
בתגובה לדבריו של נתניהו, מחברי בל"ד ברשימה המשותפת נמסר כי לאחר שראש הממשלה הבין שאין כל עניין אתי או פלילי במפגש, ולכן הוא מנסה לזכות בהון הפוליטי ע"י קידום חקיקה שתפגע בייצוג הפוליטי של המיעוט הערבי, וצמצום מרחב הפעולה הפוליטי. "נתניהו יודע היטב שמטרת הפגישה היתה לקדם את שחרור גופות", אמרו בבל"ד. "הוא ממשיך בסילוף העובדות וההסתה ע"י הטחת האשמות שקריות בחברי בל"ד, כל העניין זה שחרור הגופות - כל השאר שקרים".